Hoe onderhoud je een houten trap?

Wil je voor een lange tijd van je trap genieten dan is het belangrijk dat je regelmatig aan onderhoud doet. Houten trappen hebben over het algemeen meer onderhoud nodig in vergelijking met trappen die gemaakt zijn van metaal zoals aluminium. In dit artikel gaan we kijken wat je kunt doen om de levensduur van je trap te verlengen, waarmee je de aanschaf van een nieuwe trap kunt uitstellen. Wat kun je doen om een trap voor een lange tijd mooi te houden en hoe kan een traprenovatie hieraan bijdragen?

Houten trappen onderhouden

Hout is een natuurproduct waardoor het om meer onderhoud vraagt dan andere materialen. Desalniettemin kiezen veel mensen voor hout, omdat het een mooie uitstraling geeft. Bij een houten trap is het met name belangrijk dat het hout op de juiste manier bewerkt is. Wat je vooral wilt tegengaan is vocht in het hout. Indien hout vochtig wordt begint het binnen de kortste keren te rotten en dan is het gebeurd met je trap. Het is daarom belangrijk dat je eens in de 2 tot 3 jaar de laklaag opnieuw aanbrengt en regelmatig de conditie van het hout in de gaten houd. Daarnaast raden we jou aan wanneer je de trap aan het schoonmaken bent om altijd het vocht te verwijderen.  

Traprenovatie

Hoe kan je de conditie van het hout peilen?

Door te kijken of er geen gaatjes of barstjes in het hout komen. Is dit wel het geval dan heb je vaak te maken met vochtproblemen. Voor mensen die weinig verstand hebben van hout kan het soms lastig zijn om een inschatting te maken hoe het hout ervoor staat. In dit geval raden we jou aan om een traprenovatiebedrijf in te huren. Maak een afspraak met ze en zij kunnen binnen een oogopslag de kwaliteit van het hout beoordelen. Als blijkt dat het hout in een minder goede conditie verkeerd kunnen ze je eveneens helpen met dit te verbeteren.

Traprenovatie

Wat is het nu van een traprenovatie?

Wanneer je merkt dat je trap aan het verouderen is en er hierdoor minder mooi uit gaat zien, kun je kiezen voor een traprenovatie. Bij een traprenovatie worden verouderde onderdelen vervangen en wordt de trap van een nieuwe laklaag voorzien. Bovendien is het mogelijk om de trap opnieuw te laten bekleden of van een nieuwe laklaag te voorzien. Meer weten over de voordelen van een traprenovatie?

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *