4 TIPS VOOR EEN STIJLVOLLE WOONKAMER

Niet iedereen heeft geld voor de mooiste meubels en woonaccessoires. Maar dat betekent niet dat je je woonkamer er niet stijlvol uit kan laten zien. Wij geven je 4 tips voor een stijlvolle woonkamer.

Leren banken

Kies voor een leren bankstel in plaats van stoffen banken. Leren banken zien er luxer uit dan stoffen banken. Bovendien zijn leren banken makkelijker schoon te houden dan stoffen banken. Ook als je allergieën hebt kun je beter voor een leren bank kiezen, aangezien hier geen huisstofmijt in zit. Leren banken zijn misschien iets duurder dan stoffen banken, maar ze gaan ook veel langer mee. Op de lange termijn is dit dus een goede investering. Het goedkoopste bankstel is niet altijd de beste koop.

Eyecatcher

Zorg ervoor dat je woonkamer 1 of 2 eyecatchers heeft. Dit kan bijvoorbeeld een opvallend schilderij, kunstwerk of meubel zijn. Zorg ervoor dat de aandacht op deze items wordt gericht. Dit doe je door het schilderij op te hangen op een contrasterende muur of een bank te plaatsen voor een contrasterende muur. Zorg ervoor dat je niet te veel woonaccessoires hebt zodat je de aandacht niet afleidt en je huis er clean uitziet.

Veel licht

De derde tip is: zorg ervoor dat je huis veel licht heeft. Plaats grote ramen en gooide gordijnen lekker open. Gebruik ook lichte kleuren voor je muren en vloer. Hierdoor lijkt je kamer groter. Het plaatsen van spiegels zorgt er ook voor dat het licht weerkaatst wordt en je kamer groter lijkt.

Veel planten

Hoe meer groen in huis hoe beter. Planten geven een natuurlijk effect aan je huis en passen precies binnen de botanische interieurtrend. Zorg er dus voor dat je zoveel mogelijk planten in huis haalt. Als je een klein huis hebt en dus minder ruimte, kun je ook kiezen voor hangplanten. Deze zijn helemaal hip en nemen minder ruimte in. Hartstikke leuk dus!

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn super modern. Denk hierbij aan hout, bamboe en steen. Een bamboe stoeltje kan bijvoorbeeld een echte eyecatcher zijn. Lekker simpel en niet te duur maar toch heel stijlvol. Bovendien gaat het erg goed samen met groen en planten. Ideaal toch?

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *