Alles over horren

Het is natuurlijk heerlijk om met goed weer overdag en ‘s avonds de ramen wagenwijd open te kunnen zetten. Je hoort de vogeltjes fluiten en kinderen buiten spelen. Dit alles zorgt natuurlijk voor een lach op je gezicht. Toch is het nadeel dat met het mooie weer de insecten zich weer laten zien en deze hou je natuurlijk liever buiten de deur. Met een hor komt er frisse lucht in maar hou je de insecten wel buiten.

Alle verschillende modellen van horren

Een vaste hor is heel erg geschikt als er minder kozijndiepte is, dit is omdat deze vlak tegen het kozijn wordt aangezet. Bij deze soort hor zijn er verschillende montagemogelijkheden en ze kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Daarnaast is er ook een rolhor, een rolhor is in verschillende uitvoeringen beschikbaar en is geschikt voor alle ramen. Mede omdat rolhorren een gepatenteerd systeem hebben zal er minder geluid doorkomen. Ook kunt u kiezen voor een inzetrolhor. Deze heeft eigenlijk dezelfde pluspunten als een inzethor, een ander voordeel aan deze soort hor is dat deze geplaatst kan worden zonder te boren en is zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Een inzethor is een hor die door de geringe inbouwdiepte zowel binnen als buiten en ook zonder boren of schroeven te monteren is. Deze hor is eigenlijk speciaal voor draai- en kiepramen ontwikkeld. Vervolgens is er nog de keuze uit twee plissé hordeuren. Bij dit model hordeur wordt vaak het zwarte of grijze gaas niet opgerold maar gevouwen. Tenslotte is er ook nog een rolhordeur, deze is windvast, solide en ook nog eens geschikt voor grotere oppervlaktes. Het gaas is bij dit model windvast opgesloten in een stevige constructie, de deur stopt ook op een vooraf ingesteld stoppunt.

Horren tegen hooikoorts

Er zijn ook soorten horren die voorzien zijn van pollenwerend gaas, dit wordt ook wel pollengaas genoemd. Dit kan heel goed werken voor mensen die last hebben van hooikoorts. Toch is het zo dat het horgaas pollen weert maar dat deze niet voorkomt dat dit een beetje binnenkomt. Om het horrengaas zo goed mogelijk te laten werken is het het beste om de kamer voorderest volledig af te sluiten. Als dat niet gedaan wordt dan worden de pollen geweerd door het gaas maar kunnen ze alsnog op een andere manier de kamer binnen. Dus kortom, horren die pollenwerend gaas hebben zijn een hele goede optie voor mensen met hooikoorts maar het is wel heel belangrijk dat de pollen voorderest ook geen kans hebben om binnen te komen.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *