Alles over schimmel in huis 

Niemand wil schimmel in huis. Maar mocht het u toch overkomen bent u vast benieuwd waar het schimmel vandaan komt. Niet alleen dat, ook hoe u het kunt weghalen en voorkomen in de toekomst natuurlijk. Het belangrijkste aspect is de luchtvochtigheid in huis. Het is cruciaal dat er een goed binnenklimaat in huis is. Zo houdt u tegen dat vocht een ideale situatie creëert voor schimmels in huis. Schimmel komt het meeste voor in de badkamer, maar ook in de rest van uw huis is er kans op schimmel. 

Start met goede ventilatie

Ventilatie is de essentiële factor om de luchtvochtigheid in huis op orde te houden. Zo krijgen schimmels geen mogelijkheid om te nestelen. Heeft u toch al schimmel ontdekt? Verwijder dit dan meteen door het schoon te maken. Vervolgens is het van groot belang dat uw ventilatiesysteem in top conditie is. Is dit niet zo? Overweeg dan eens een onderhoudsbeurt.  

Is zwarte schimmel gevaarlijk? 

Als u schimmel in huis heeft is de kans het grootst dat dit zwarte schimmel is. Helaas is zwarte schimmel giftig en kan het een negatief effect hebben op uw gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u misselijk of vermoeid wordt. Daarnaast kan er irritante aan de luchtwegen of ogen ontstaan.

Het weghalen van schimmel in 3 stappen

Wat is de beste manier om schimmel weg te halen? Volg de volgende stappen om dit te bestrijden:

  • Los wat soda op in water. Per liter water is er ongeveer vijf tot zeven gram soda nodig. Roer deze twee elementen goed door elkaar om sop te creëren. Na het mixen kunt u een ruwe spons of borstel gebruiken om de schimmel mee weg te boenen.  
  • Lukt het niet om de schimmel met het soda sopje weg te krijgen? Probeer dan eens bleekwater in een emmer water op te lossen. De verhouding die u hiervoor kunt gebruiken is 1x bleekwater om 4x water. Het beste is om de oplossing op de schimmel aan te brengen en dit dan een aantal uur of een nacht te laten intrekken. Mocht dit na de eerste keer nog niet helemaal goed gelukt zijn is het aan te raden dit nog een aantal keer achter elkaar te proberen.
  • Is het na de eerste 2 stappen nog steeds niet gelukt? Probeer dan nog het volgende om de schimmel te verwijderen. Het is cruciaal om alles te verwijderen want als er een klein beetje overblijft kan het namelijk weer terug groeien, en dat wil niemand! Als laatste optie kunt u speciale middelen gebruiken die hier echt voor gemaakt zijn. Deze zullen de schimmel nog diepgaander en verder behandelen. 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *