Daklekkage

Alsof die vervelende kou en regen in ons kikkerlandje de hele dag nog niet genoeg zijn, komt na een flinke regenbui ook nog eens water langs de muur omlaag lopen. Waar komt dat nou weer vandaan? Een grote kans dat er een lek in uw dak zit die deze heftige regenval niet meer aankon. En nu?

Het lijkt misschien wat vreemd dat er een lek in het dak zit en dat het water vervolgens bij de muren omlaag komt lopen. Maar hier is een logische verklaring voor. Het water dat door het lek in het dak naar binnen komt, loopt vaak namelijk eerst langs het dak omlaag. Vervolgens wordt het op een totaal andere plek dan waar het daadwerkelijke lek zit zichtbaar. Bijvoorbeeld doordat het langs de muur verder omlaag loopt.

Daklekkage opsporen

En daar zit nou juist ook het vervelende van een daklekkage. Doordat het lek op een totaal andere plek zichtbaar wordt, is het vaak moeilijk om het daadwerkelijke lek op te sporen. Gelukkig hoeft u zich hier niet zelf druk om te maken. Hiervoor schakelt u namelijk makkelijk en snel een loodgieter in. Deze heeft speciale apparatuur beschikbaar om de daklekkage op te zoeken. Wanneer een lek niet met het blote oog zichtbaar is, kan bijvoorbeeld een relatieve vochtmeting toegepast worden. Hiermee wordt de vochtigheid op verschillende plekken van het dak gemeten. Wanneer een plek een relatief hoge vochtigheid heeft is de kans groot dat de daklekkage daar ergens in de buurt zit. Verder kan ook een rookproef of bijvoorbeeld thermografie gebruikt worden. Wat de handigste methode is, hangt ook af van het soort dakbedekking dat u op uw huis heeft.

Andere klussen

Natuurlijk staat de loodgieter niet alleen bij daklekkage voor u klaar. Ook andere lekkages of andere problemen in en om huis verhelpt de loodgieter graag voor u. In noodgevallen kan hij zelfs al binnen 30 minuten bij u aanwezig zijn. Dus heeft u last van een daklekkage of ander loodgietersprobleem, neem dan vooral even een kijkje op loodgieters.nl.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *