De beste manieren om je huis milieuvriendelijk te maken

We worden ons allemaal meer bewust van de noodzaak om milieuvriendelijk te worden. Hoewel velen van ons tegenwoordig al de basis doen, zoals het recyclen van afval, vaker de fiets pakken of minder dierlijke producten te gebruiken, zonder er echt al teveel over na te denken. Als we echter naar het grotere geheel kijken, zijn er veel verschillende manieren, sommige groter dan andere, die ons echt zullen helpen om veel meer bewust te worden van onze thuisomgeving en een duurzamere manier van leven aan te moedigen. Want hoewel deze aanpassingen al zeer goed zijn, zijn er ook wat aanpassingen die je aan je woning kan doen om op deze manier milieuvriendelijker te leven. 

 

Het isoleren van je woning

Een goed geïsoleerde woning houdt warmte goed vast. Hierdoor hoef je jouw verwarming minder vaak aan te zetten en zal het een aangename temperatuur zijn in je woning. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee.

Er zijn verschillende manieren om je woning te isoleren. Zo kan je beginnen met de muren en het dak. Dit zijn namelijk twee belangrijke plekken waar het snel kan tochten. Daarbij is er ook betonvloer isolatie. Door de toenemende betonvloeren is het belangrijk dat er ook een manier is om je vloer te isoleren. Zowel prettig voor het lopen als voor de warmte in de woning. Vergeet dus niet je vloerisolatie.

 

Neem dubbelglas 

In de meeste nieuwe huizen zit al dubbelglas maar als je een wat oudere woning hebt, is het toch wel zeer verstandig om dubbelglas te nemen. Enkel klas tocht namelijk veel meer. Het maakt dus niet uit hoe hoog je jouw verwarming zet, maar zodra je hem uitzet zal je merken dat het een stuk koeler is in je woning. 

Daarbij kan dubbelglas ook helpen tegen geluiden van buitenaf. Het heeft dus meerdere voordelen die je niet moet negeren. Het zetten van dubbelglas is snel gedaan en je zal ook nog eens snel gaan merken dat het helpt. 

 

Investeer in een slimme meter

Het is heel gemakkelijk, vooral tijdens de koudere maanden van het jaar, om de verwarming langer aan te laten staan dan eigenlijk nodig is. Onze ketels en verwarmingssystemen voor woningen zijn een van de belangrijkste manieren waarop we als huiseigenaren of huurders energie verbruiken.

Een van de beste manieren om hiermee om te gaan, is door te kijken naar een slimme meter voor in huis. 

Een slimme meter laat je inzien hoeveel gas en elektriciteit je verbruikt maar buiten dat kan het je ook helpen om dus milieuvriendelijker te leven. Ben je vergeten de verwarming uit te zetten terwijl je op je werk zit? Via een handige app op je telefoon kan je deze dan uitzetten. 

 

Installeer zonnepanelen op je dak

Zonnepanelen zijn steeds meer in en dat is natuurlijk niet voor niets zo. Zo wekken ze energie op door daglicht, wat beter is voor het milieu, maar buiten dat, zorgen ze er ook voor dat jouw elektriciteitsrekening lager wordt. 

In het begin is het een grote investering maar op de lange termijn zal je deze investering wel terug gaan verdienen.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *