De voordelen van een houten vloer

Lees over de voordelen van een houten vloer. Iedereen heeft weleens een houten vloer of een vloer met houtdessin gezien, opvallend is dat het altijd past en kan. Hout maakt een woning rustiek, knus en huiselijk, maar wat als je besluit om laminaat of vinyl met een houtlook daadwerkelijk te vervangen voor een houten parketvloer? Lees in deze tekst over de ins en outs van houten vloeren.

Het heeft weinig nadelen

Vooral de parketvloeren van eiken zijn prachtig. Het is een harde houtsoort, en door de jaren heen gaat de vloer leven, bij de entree wordt een vloer intensiever belopen dan ergens in een hoekje. Sterker nog, als er tegen de muur een kast staat wat vaak het geval is, dan wordt de vloer daar helemaal niet belopen. Als een parketvloer, bijvoorbeeld van eiken, er een tijdje ligt dan is het de mooiste vloer die er is. De voordelen van een houten vloer is dat je die vanuit die situatie kan onderhouden. Om de vijftien misschien twintig jaar de kamer uitruimen en de vloer opschuren en opnieuw lakken, door de blanke lak zie je dan de gebruikte houten vloer. Je leest in feite al het eerste nadeel van een houten vloer, en dat is dat het niets is als je tijdelijk ergens verblijft. Dus mocht je tijdelijk in een huurhuis zitten en je wacht op een koophuis, kies dan andere vloerbedekking. Een ander nadeel is dat een houten vloer niet ideaal is met vloerverwarming, maar voor het overige heeft een parketvloer alleen maar voordelen.

Er zijn voorbeelden genoeg

Van houten vloeren zijn er genoeg voordelen. Een bruine kroeg, kasteel of molen zijn voorbeelden van houten vloeren die daar soms al eeuwen liggen, dus zeer duurzaam zijn. Een ander voorbeeld staat in het intro, de vele vloeren met een houtdessin. De meesten hebben groot gelijk als zij tijdelijk in een huurhuis verblijven om dan snel PVC of laminaat met een houtlook op de grond te leggen, want het kleurt altijd. Zowel bij een echte houten vloer alsmede bij een houtdessin vloer zie je visgraat. De planken in de lengterichting van de kamer leggen komt het meeste voor, maar kiezen voor een visgraat maakt de kamer bijvoorbeeld optisch breder. Het hoort ook bij de voordelen van een houten vloer, je kunt prachtige effecten verkrijgen. In elk geval is het goed om te investeren in een parketvloer, want het is duurzaam, mooi, en tijdloos. De voordelen van een houten vloer zijn gigantisch groot.

Bron: Vloerendeur

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *