De werking van een camerainstallatie en alarmsysteem

Ondanks dat het percentage inbraken lijkt de dalen ten opzichte van voorgaande jaren, ligt het percentage momenteel nog erg hoog. De politie raadt de mensen dan ook aan om de woningen optimaal te beveiligen om het aantal inbraken te verlagen. 

Er zijn diverse producten verkrijgbaar om het inbrekers lastig te maken. Zo blijkt het plaatsen van een alarmsysteem en camerabeveiliging positieve invloed te hebben op het aantal inbraken in een buurt. Doordat deze inbraakpreventies erg populair en succesvol zijn, bespreken wij hoe deze apparaten te werk gaan om inbrekers geen schijn van kans te geven.

Hoe werkt een alarmsysteem?

Bij een alarmsysteem zijn de detectoren verantwoordelijk voor het observeren van de omgeving, waarbij vooral bewegingen direct worden opgemerkt. De detectoren sturen regelmatig informatie door naar de centrale unit. De centrale unit zal de informatie analyseren en de beslissing nemen of het een noodgeval is.

Indien dit het geval is, zal de sirene of het stille alarm geactiveerd worden. Bij de alarmering worden zowel de bewoners als de politie ingelicht over de nood. 

Hoe werkt een camerainstallatie?

Normaliter werd de analoge beveiligingscamera op grote schaal toegepast bij een camerainstallatie, al lijkt de digitale camera de analoge camera volledig te vervangen. De digitale camera biedt immers scherpere beelden. Populaire voorbeelden van digitale beveiligingscamera’s zijn de HD SDI camera en de IP-camera (Internet Protocol camera).

De IP-camera is voorzien van een netwerkaansluiting, waardoor de camera kan functioneren op een computernetwerk. De beelden zijn van hoge resolutie, waardoor personen en acties op de opgenomen beelden duidelijk zichtbaar zijn. Alle opgenomen beelden van de camerabewaking worden doorgestuurd via netwerk bekabeling (UTP) of via WiFi.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *