Dekvloer voor vloerverwarming aanleggen

Bij het aanleggen van vloerverwarming is het belangrijk dat er een zandcementvloer of anhydrietvloer onder de vloer ligt. Is dit niet het geval, dan is de ondervloer van beton en is het aanleggen van een dekvloer noodzakelijk voordat vloerverwarming geplaatst kan worden. Een dekvloer wordt aangelegd met cement. Het realiseren van vloerverwarming onder de dekvloer wordt gedaan met behulp van krimpnetten, noppenplaten of tackerplaten. Hierover wordt dan de dekvloer geplaatst om de vloer toch gelijkwaardig te maken. Wanneer een ondervloer dus niet bestaat uit zandcement of anhydriet, dan is het plaatsen van een dekvloer voor vloerverwarming een uitkomst. Zo kun je alsnog vloerverwarming aanleggen!

 

Voordelen van het plaatsen van een dekvloer 

Het grootste voordeel van een dekvloer is dat bij een betonvloer alsnog vloerverwarming kan worden gerealiseerd. De dekvloer zorgt ervoor dat de vloer de juiste hoogte krijgt en kan zelfs dienen als uiteindelijke afwerking van de vloer. Dan wordt het cement van de dekvloer gemengd met een cementkleurstof. Daarnaast is een dekvloer de basis voor andere vloerafwerkingen die later gerealiseerd worden. Vooral bij tapijt is een egale dekvloer erg belangrijk. Een dekvloer is dus een ideale oplossing wanneer je niet beschikt over de benodigde ondervloer!

 

Het plaatsen van een dekvloer 

Het aanleggen van een dekvloer kun je zelf doen, maar je dient hierbij wel rekening te houden met verschillende zaken. Je moet bijvoorbeeld letten op de kwaliteit van de dekvloer en de ondervloer goed schoonmaken, voorbereiden en egaliseren voor de aanleg van de vloer. Voor veel mensen zal dit een lastige klus zijn, dus is het vaak verstandiger om dit over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf.

Een specialist kan je allereerst goed helpen bij het selecteren van de beste kwaliteitsvloer. Professionals hebben veel inzicht in de kwaliteit van verschillende dekvloeren en kiezen op basis daarvan de optie die het beste past bij jouw situatie. Ook werkt een professional secuur en zorgt ervoor dat de dekvloer netjes gelegd wordt. Een groot voordeel is dat het inhuren van een gespecialiseerd bedrijf of persoon ervoor zorgt dat jij niet veel tijd kwijt bent aan het leggen van de dekvloer en dat de vloer vlekkeloos wordt gelegd. Daarnaast hoef je zelf geen gespecialiseerde producten voor het aanleggen van de dekvloer aan te schaffen. Ook laat een professional de ruimte na het leggen van de dekvloer netjes achter, waardoor je niet zelf hoeft schoon te maken. Al met al is het inhuren van een professional bij het aanleggen van vloerverwarming dus zeker aan te raden.

 

Bron: Solidfloors.nl

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *