Een bed kopen voor een kleine slaapkamer

Een bed kopen voor een kleine slaapkamer kan vrij lastig zijn. Je moet van tevoren goed bepalen hoe groot het bed moet zijn en hoe je de rest van de kamer in wil richten. Daarnaast is het van belang waar je deze slaapkamer voor wil gebruiken. Is het voor jezelf, voor je kind of kinderen of voor eventuele logés? Voor slaapkamerinspiratie zou je op internet kunnen kijken naar slaapkamers. Zo kun je mooie bedden vinden voor kleine slaapkamers of andere ideeën om de ruimte niet te vol te maken en er toch een mooi bed neer te zetten dat groot genoeg is.

Wat voor bed is praktisch voor de kinderkamer?
Als het bed voor je kind is, zou je kunnen overwegen een half hoogslaper te kopen. Je kind zal het geweldig vinden om hoog te slapen en met een trapje in het bed te klimmen. Onder het bed heb je dan ruimte voor bijvoorbeeld een bureau. Zo bespaar je veel ruimte in de kamer en kun je er toch een mooi bed plaatsen waar je kind met plezier in gaat slapen.

Een bed voor de logeerkamer
Voor logés zul je liever een laag bed neerzetten. In dat geval kun je overwegen een opklapbed te kopen. Het voordeel is dat het ruimte bespaard als het niet gebruikt wordt. Je kunt dan toch iemand uitnodigen om te komen slapen. Een slaapbank is in dit geval ook een prima optie om te overwegen. Zo kun je er een gezellige ruimte van maken. Hang een tv op tegenover de slaapbank en je hebt een leuke tv-ruimte. Heel handig als niet iedereen in huis naar hetzelfde programma wil kijken. Ook voor je eigen slaapkamer zoekt, kan een slaapbank of opklapbed ideaal zijn. Deze hoeven in kwaliteit niet onder te doen voor gewone bedden. Je kunt de ruimte zo praktisch benutten.

Een bed met laden eronder
Heb je weinig ruimte om een kast neer te zetten in de slaapkamer of heb je veel spullen? Overweeg dan om een laag bed met laden te kopen. Je hebt dan heel veel extra opbergruimte onder het bed waar je bijvoorbeeld je beddengoed in op kunt bergen. Ook kleren die je in een bepaald seizoen niet draagt, kun je er netjes in opbergen. Hierdoor bespaar je ruimte in de kamer en kun je een kleinere kast neerzetten en de kamer toch gezellig inrichten. Als de laden gezellige kleuren hebben en je een mooi dekbed neerlegt, krijg je toch een fijne ruimte om in te slapen.

 

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *