Een dekbed van 140 x 220 cm kopen

Een partner voor de koudere dagen, het dekbed zal je vergezellen door de meest uiteenlopende temperaturen, indien gekozen volgens het seizoen. In koude nachten helpt het je behaaglijk te slapen en bij mildere temperaturen maakt het jouw bed comfortabeler en uitnodigender.

Daarom hebben wij voor je enkele tips op een rijtje gezet om bij de aankoop van een dekbed 140 x 220 cm de juiste keuze te maken en toch blij te zijn met jouw keuze!

Kleuren en patronen

De schoonheid van de stof is altijd wat onze ogen aantrekt wanneer we een fysieke of virtuele winkel binnengaan. Vaak worden we verliefd op patronen of kleuren die misschien niet eens bij onze slaapkamer of ons beddengoed passen, maar er is altijd een manier.

Je kunt ervoor kiezen een laken te gebruiken om het dekbed te bedekken of het na gebruik te bewaren. Natuurlijk, alleen als je vindt dat het niet past bij de rest van de inrichting van de kamer. Vergeet niet dat het dekbed comfortabel moet zijn en jouw lichaamstemperatuur op peil moet houden om een herstellende slaap te garanderen.

Stof

Na de keuze van de kleuren en patronen, is het tijd om het materiaal te analyseren. Let goed op de naden van de stof, want die dienen om de vulling vast te zetten en te voorkomen dat ze tijdens het gebruik vervormt.

Het aantal draden van de stof is een ander belangrijk punt om in acht te nemen: het aantal draden wordt berekend per inch. Hoe meer draden, hoe zachter de stof zal aanvoelen. Dat wil zeggen dat een dekbed met 250 draden een fijnere textuur zal hebben dan een met 140 draden, bijvoorbeeld. 

Intern materiaal

Bij het beoordelen van de vulling van het stuk, is het belangrijk om het doel niet te vergeten. Als het dekbed zal worden gekocht om de koude winternachten te bestrijden, investeer dan in artikelen met katoenen vulling. Polyester is ideaal voor mildere temperaturen omdat het lichter is en hetzelfde volume heeft als dekbedden die met katoen zijn gevuld.

Maat

Het is altijd de moeite waard om te winkelen met de exacte afmetingen van jouw bed. De dekbedden worden verkocht op basis van de afmetingen van het bed, de standaard afmeting is 140 x 220 cm, geschikt voor zowel eenpersoons- als tweepersoons bedden.

Wie onrustiger slaapt en ruimer is, kan overwegen een groter dekbed te kopen dan de maat van jouw bed. Het comfort zal opmerkelijk zijn en je kunt nog steeds genieten van een film op de bank in het gezelschap van degenen die je liefhebt.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *