Een elektrische terrasheater of een terrasheater op gas? Wat zijn de verschillen?

Wil jij een terrasverwarmer kopen zodat je ‘s avonds langer buiten kunt zitten? Bij het aanschaffen van een terrasheater heb je over het algemeen keuze uit twee soorten: de elektrische terrasheater of de terrasheater op gas. Beide hebben hetzelfde effect, namelijk het verwarmen van de ruimte er omheen. Zo kun je aangenaam buiten zitten, ook als het frisser wordt. Toch zijn er een aantal verschillen tussen de twee. In dit artikel zet ik de twee soorten tegen elkaar af, zodat jij weet welke terrasverwarmer het beste voor jou is. 

Elektrisch versus gas

De namen van de terrasheaters zeggen het eigenlijk al, de één werkt op elektriciteit en de ander werkt op gas. Een elektrische terrasheater kan eenvoudig met een stekker in het stopcontact worden gestoken. Een terrasheater op gas moet daarentegen worden aangesloten op een gasfles of gasleiding. Een voordeel van deze laatste is dat je energierekening hierdoor niet hoger wordt en dat gas over het algemeen goedkoper is. Aan de andere kant heeft een elektrische terrasverwarmer als voordeel dat je hierbij geen losse gasfles hoeft te kopen. Daarnaast staat deze gasfles ook niet in de weg. Deze moet immers aangesloten worden op de heater.   

Vaste plek versus flexibel verplaatsbaar

Elektrische terrasheaters zijn afhankelijk van een stroombron. Hierdoor moet de heater in de buurt staan van een stopcontact. Wanneer je in je tuin geen stopcontact hebt, dan wordt het al lastig om deze terrasverwarmer te gebruiken. Bij een heater op gas heb je dit probleem niet en hierdoor ben je een stuk flexibeler. Je kunt de heater overal mee naartoe nemen, mits je de gasfles ook meeneemt. Heb je bijvoorbeeld een feestje in het park tot ‘s avonds laat en ben je bang dat het fris gaat worden? Dan kun je de heater gerust meenemen.

Verwarmingstijd

Beide soorten terrasverwarmer verwarmen de ruimte er omheen snel. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten op een aangename temperatuur. Bij een elektrische heater is het een kwestie van inpluggen en de warmte zal zich binnen enkele seconden verspreiden. Bij een heater op gas zul je de gasfles moeten aansluiten, wat soms nog best lastig kan zijn. Wanneer de gasfles eenmaal is aangesloten en de heater is aangestoken, dan zal de verwarming ook binnen enkele seconden op gang komen. Beide soorten hebben een dimmer, waardoor je de warmte goed kunt reguleren. Is het je toch iets te warm? Dan kun je de heater ook weer een tijdje uitzetten.  

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *