Feng Shui toepassen in huis

Stress is een zeer bekend fenomeen tegenwoordig, helaas hebben de meeste mensen te maken of te maken gehad met stressverschijnselen of zelfs een burn-out. In deze tijd komt er ook heel veel op je af, denk aan je baan, eventueel school, je familie en daarnaast ook nog een sociaal leven met vrienden. Daarom is het erg belangrijk om een fijn thuis te creëren waar je tot rust kunt komen en waar je je op je gemak voelt. Door de stress uit je huis te halen, haal je ook de stress uit je leven. Een goede manier om dit aan te pakken is door middel van Feng Shui. Deze eeuwen oude filosofie geeft aan hoe de omgeving je geluk en je welzijn kan beïnvloeden. Het doel is om te zorgen voor een positieve stroming van levensenergie, ook wel Chi genoemd. Feng Shui creëer je door middel van de volgende punten:

Schoonmaken

Misschien is dit voor de hand liggend, maar we wilde het toch even benoemen: een schoon, opgeruimd huis zorgt voor rust in je hoofd. Ga dus lekker boenen, soppen en scrobben en laat de stress van je af vallen. Zet er een fijn muziekje bij op, je zult merken dat je vanzelf ontspant en de stress van je af kunt laten glijden.

Kies voor rustige kleuren

Felle kleuren lijken misschien heel vrolijk en natuurlijk zijn ze dat ook, maar ze zorgen helaas niet voor rust. Door juist voor aardetinten te gaan of kleuren als blauw en groen creëer je een rustige omgeving voor jezelf. Natuurlijk materialen werken ook goed zoals hout op de muur.

Maak het persoonlijk

Door dingen toe te voegen waar je gelukkig van wordt, gaat je huis echt als thuis voelen. Kies bijvoorbeeld voor een foto van een speciale gebeurtenis als wanddecoratie of lijst mooie quotes in.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *