Geniet extra van je bed met een elektrisch verstelbare lattenbodem

Zowel voor je mentale als je fysieke gezondheid is een goede nachtrust enorm belangrijk. Een goed en comfortabel bed en bijbehorende lattenbodem is dan ook onmisbaar. Bekijk daarbij zeker bedden met een elektrisch verstelbare lattenbodem. Deze verstelbare bedbodem biedt je extra comfort aan en is nog eens goed voor je gezondheid ook!

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem is eigenlijk gewoon een houten frame met latten erop of erin. Hoe meer latten, hoe meer ondersteuning. Sommige lattenbodems bieden de mogelijkheid om de latten te verschuiven zodat je steeds van een optimale ondersteuning kan genieten. Dit zijn de zogenaamde verstelbare lattenbodems.

Waarom kiezen voor een verstelbare lattenbodem?

De keuze voor een verstelbare lattenbodem kan zowel op comfort als op (medische) noodzaak gebaseerd zijn. Van het extra comfort zal je vooral genieten als je nog wat in bed wil lezen voor je gaat slapen. De verstelbare lattenbodem kan ook medisch noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld voor mensen met reflux of kortademigheid.

Manueel of elektrisch verstelbare bodem?

Een verstelbare lattenbodem kan zowel manueel als elektrisch bediend worden. De elektrische versie werkt met een afstandsbediening die je bed, zonder¡ dat je moet bewegen, in de ideale positie kan plaatsen. Bij een manueel verstelbare lattenbodem moet je daarentegen steeds uit je bed om de lattenbodem te verstellen.
Uit puur comfort wordt er vaak voor de automatische lattenbodem gekozen. Dommel je in tijdens het tv kijken? Geen probleem! Met een druk op de knop verstel je je bed en kan je rustig verder slapen. Dat is toch pas genieten?
Mensen met rugklachten zullen extra genieten van een automatisch verstelbare bedbodem. Je kan immers op elk moment je benen makkelijk omhoog plaatsen om je rug te ontlasten.
Een automatisch verstelbare lattenbodem is tenslotte ook goed voor je matras. Een bedbodem die perfect is afgelijnd met je lichaam zal elke lichaamsbeweging makkelijk kunnen opvangen. De matras zal daarom minder belast worden en heel wat langer meegaan.

Soorten elektrisch verstelbare lattenbodems

Er bestaan verschillende soorten elektrische lattenbodems. Je kan kiezen uit tweemotorige, driemotorige of viermotorige lattenbodems. De tweemotorige lattenbodem is de basisversie waarbij je je hoofd, rug en benen kan verstellen. De driemotorige bodem voegt daar nog een knieknik aan toe en bij de viermotorige versie kan je zelfs je hoofd in de zitpositie verstellen.

Dankzij een automatisch verstelbare lattenbodem zal je niet alleen extra van je bed kunnen genieten, je gezondheid zal er ook enorm bij gebaat zijn. De kwaliteit van je nachtrust zal er heel wat op vooruit gaan, zodat je steeds uitgerust aan de dag kan beginnen!

 

Bron: Vrijesectorwonen

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *