Geniet van je tuin in de nazomer!

De tuinen kleuren al mooi in het pallet herfstkleuren. De dagen worden korter en het wordt kouder buiten; maar dat wil niet zeggen dat we niet meer buiten kunnen zitten. Zelfs in het najaar kun je nog optimaal genieten van je tuin. In dit artikel geven we je een aantal tuintips!

Een tuin om in te ontspannen

Een loungebank is onmisbaar in je tuin. Maak er een gezellig hoekje van waar je met je vrienden of familie kunt zitten. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere hoekbank met zachte kussens, waar je zo in kunt ploffen. Loungebanken geven jouw tuin of terras extra uitstraling. Als je dan ook nog een heater of openhaard op je terras plaatst, kun je op een koude dag ook nog heerlijk buiten lezen, rusten of gewoon genieten.

Zorg voor verlichting

De dagen worden weer korter. Hoog tijd om jouw tuin te voorzien van verlichting. Naast verlichting zorg je ook voor extra sfeer. Er is namelijk niets fijner dan een avond in jouw eigen tuin met een glas wijn en wat hapjes. Pak er nog een lekker warm dekentje bij. En je bent helemaal klaar voor de nazomer. Tip: gebruik kleine lampjes of leuke lampionnen in je bomen en struiken.

Gezellige beplanting

Eenmaal een leuk zitje voor je tuin te hebben gecreëerd is het natuurlijk niets om naar een uitgebloeide tuin te kijken. Zorg daarom voor mooi gekleurde struiken en herfstbloeiers. Warme kleuren zorgen voor een gezellige sfeer. Heesters als toverhazelaar en appelbes hebben een mooi herfstblad en geven mooie bloemen in het najaar.

Breng kleur in je tuin

Het mooiste van de nazomer zijn toch wel de herfstkleuren die weer tevoorschijn komen. Het najaar is een uitstekende tijd om kleurrijke plannen te maken voor jouw tuin. Bekijk eens welke kleurcombinaties bij jou passen en zoek daar de geschikte planten bij. Tip: laat dezelfde kleuren terugkomen in je buiten kussens.

Nazomer barbecue

Als je tuin er tiptop uitziet, wil je er natuurlijk ook van kunnen genieten. Organiseer een winterbarbecue en ontvang je vrienden of familie op je barbecue met een lekker glaasje glühwein! De koele lucht en de gezelligheid van lampjes in je tuin doen je genieten.

Post Author: Monique Brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *