Griekse tuin aanleggen? Pas deze tips toe

Een Griekse tuin is een tuin die is geïnspireerd op het mediterrane landschap van Griekenland. Het is een tuin waarin elementen zoals zuilen, vazen, pergola’s, waterpartijen en natuurlijk groen en bloemen aanwezig zijn. Het totaalplaatje zorgt voor dat echte vakantiegevoel en dat in jouw eigen tuin! Wil je dat ook? Pas dan de tips toe die we in dit artikel met je delen.

Mediterrane beplanting

Een Griekse tuin heeft een mediterrane sfeer en daarom is het belangrijk om te kiezen voor planten die goed bij deze sfeer passen. Denk aan planten zoals olijfbomen, lavendel, rozemarijn, bougainvillea en geraniums. Een rotstuin past ook heel goed bij een Griekse tuinstijl.

Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn belangrijk bij het creëren van een Griekse tuin. Gebruik bijvoorbeeld natuursteen voor je bestrating en terras, en kies voor houten pergola’s en poorten. Tip: een pergola met een druivenstruik zorgt voor die echte Griekse vibe.

Creëer hoogteverschillen

Een Griekse tuin kenmerkt zich door hoogteverschillen. Maak gebruik van niveaus door bijvoorbeeld een trap te plaatsen of een heuvelachtig gedeelte aan te leggen.

Voeg water toe

Een waterelement zoals een fontein of een rotspartij waar het water overheen stroomt mag niet ontbreken in een Griekse tuin. Het zorgt voor een ontspannen en rustgevende sfeer. Het geluid van water is heerlijk als je in bed ligt en het raam op een kier zet.

Kies voor terracotta

Terracotta (poreus, ongeglazuurd aardewerk van roodbakkende klei) is een belangrijk element in de Griekse tuin. Kies bijvoorbeeld voor terracotta potten voor je planten en bloemen. Deze geven een authentieke uitstraling aan je tuin. Je hoeft de potten niet per se met planten en bloemen te vullen. Een lege pot zorgt ook al voor die Griekse sfeer.

Gebruik zuilen en beelden

Zuilen en beelden zijn typerend voor de Griekse tuin. Voeg bijvoorbeeld zuilen toe als decoratief element of plaats beelden van Griekse goden in je tuin. Houdt het aantal beperkt. Op die manier voorkom je dat je tuin te druk gaat ogen en de beelden hun functie als eyecatcher verliezen.

Hulp nodig? Schakel een gespecialiseerd hoveniersbedrijf in

Het ontwerpen en aanleggen van een Griekse tuin kun je in principe zelf, maar toch kan het lastig zijn om een mooi totaalplaatje te maken. Heb je hulp nodig? Schakel dan specialist in Griekse tuinen in.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *