Handige tips tijdens het inrichten van je nieuwe woning

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht, of wil je een bestaande woning van een nieuw interieur voorzien? In dat geval komt er waarschijnlijk veel op je af. Je hebt tegenwoordig keuze uit tal van verschillende stijlen. Daarbij is het aanbod aan banken, stoelen en bijvoorbeeld klokken voor aan de wand eindeloos. Hoe vind je meubels die passen bij jouw smaak en de rest van het interieur in de woning? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je helpen om je nieuwe woning direct goed in te richten. 

Tip: begin niet direct met het kopen van accessoires. Begin met de basis en schaf de accessoires pas aan op het moment dat de basis op orde is! Je ziet op voorhand vaak niet precies, hoe bepaalde basiselementen in de ruimte staan. 

Starten met de afwerking van de wanden en vloer 

Twee componenten die een grote impact hebben op de inrichting van je woning zijn de wanden en vloer. Kies je voor een hele drukke kleur op de wand, dan heeft dit invloed op een bank of bijvoorbeeld eettafel. Denk om deze reden goed na over de afwerking die past bij de meubels die je straks in je woning wilt plaatsen. Ook de vloer heeft hier invloed op. Wanneer je een hele lichte kleur houten vloer kiest, zal je voor een donkere tafel moeten kiezen. Een klein kleurverschil maakt de eethoek vaak onnodig rommelig. Denk ook aan de combinatie van een visgraatvloer met een tafelblad welke eveneens een visgraat kent. De combinatie staat vaak niet heel mooi. 

Grote meubels in de ruimte plaatsen 

Nu je de vloer en afwerking van de wand bepaald hebt, kun je van start gaan met het uitzoeken van nieuwe meubels. De bank en de combinatie van een eettafel met eetkamerstoelen hebben de grootste impact op de uitstraling van de ruimte. Zorg dat deze meubels qua stijl aansluiten op de wanden en vloer. Een eyecatcher voeg je later aan je interieur toe, door bijvoorbeeld een opvallende lamp of een stijlvolle fauteuil aan het interieur toe te voegen. 

Tip: voorzie zeker ook de hal van je woning van een eyecatcher. Het is vaak een rommelige ruimte, door de jassen en schoenen die je hier opbergt. Een eyecatcher kan hier een mooie lamp zijn, maar bijvoorbeeld ook een stoere kast. 

Let ook op de inbraakpreventie in huis 

Bij het toevoegen van deze eyecatchers kan het slim zijn om rekening te houden met de inbraakbeveiliging in huis. Zou je bijvoorbeeld een bewegingssensor in de hoek van je kamer plaatsen, dan wil je voorkomen dat deze te sterk opvalt. Dit doe je door iets bij de sensor vandaan een opvallend element te plaatsen. Dit element, bijvoorbeeld een mooie vloerlamp, zal de aandacht trekken. De kans dat gasten je bewegingssensor zien is hierdoor klein. Een minder opvallende vorm van inbraakbeveiliging is het gebruik van magneetcontacten. Het zijn twee kleine magneetjes die je op de deur en de deurpost plaatst. Wordt het contact tussen de magneetjes onderbroken? In dat geval zal het alarm geactiveerd worden. 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *