Help! Ik heb interieuradvies nodig.

Welke woonstijl past bij jou? Er zijn zoveel verschillende soorten interieur stijlen, dat het vaak lastig kiezen is. In deze blog hebben wij verschillende soorten stijlen voor je op een rijtje gezet.

Landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl kenmerkt zich door de romantische details en warme houttinten. En straalt rust en openheid uit. Het combineren van oude en nieuwe materialen zorgt voor een lichte en rustige sfeer in huis. Begin met een houten vloer, en kies meubels die dezelfde uitstraling hebben.

Moderne woonstijl

Typerend voor een modern interieur is de strakke uitstraling. Bij een modern interieur is het belangrijk om minimalistisch te decoreren. Je maakt gebruik van designmeubelen, deze zorgen voor een stijlvolle inrichting. Pastelkleuren, wittenten en lichte aardse kleuren worden vaak als basistinten gebruikt. Creëer contrast met felle kleuren in de decoratie. Gebruik bij het decoreren objecten uit glas, kunststof of hout.

Industriële woonstijl   

Zeg je industrieel interieur, dan zeg je metaal of staal. Met deze elementen kun jij jouw woning zo stoer maken als je zelf wilt. Denk aan tafels met een stalen onderstel en fabriekslampen. Of een subtiele aanpak met bijvoorbeeld antracietkleurige fotolijstjes, vazen of potten. Bij een industrieel interieur ontbreekt natuurlijk geen leer, zowel nep als echt leer maakt dit interieur helemaal af. Denk bijvoorbeeld aan leren kussens, of leren stoelen. Tip: wissel af met onbewerkte houtsoorten om een warme sfeer te creëren.

Klassieke woonstijl

Een klassiek interieur straalt luxe en volwassenheid uit. In deze stijl gebruik je bruintinten, aangevuld met goud, brons en zilver. Deze kleuren zorgen voor een elegante en rijke uitstraling. Sierlijke kroonluchters, glanzende stoffen zoals fluweel en satijn zijn de perfecte decoratie in een klassiek interieur. Om het interieur helemaal af te maken, maak je gebruik van zwart/wit foto’s in sierlijsten met de kleuren goud of brons. Of ga voor een oud schilderij met een sierlijke gouden lijst.

Retro & vintage woonstijl

De retro woonstijl kenmerkt zich door vintage-elementen uit alle jaren. Of het nu uit de jaren 50, 60 of 80 is. Maar hoe creëer je nu zo’n stijl? Ga eens langs bij leuke kringloop- of vintage winkels. Vintage meubels en accessoires zijn namelijk razend populair. Combineer deze meubels met nieuwe spullen zodat je een perfecte sfeer creëert. Leuke plantjes en retro tapijten maken deze stijl helemaal compleet.

Woonstijlen combineren

Vind je het lastig om te kiezen tussen bovengenoemde woonstijlen? Geen probleem. Je kunt ze namelijk allemaal met elkaar combineren. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet doorslaat in één stijl, maar dat je jouw eigen woonstijl creëert. Combineer bijvoorbeeld een landelijk interieur met klassieke decoratie. Wees creatief!

 

Post Author: Monique Brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *