Hoe een tuin kan bijdragen aan je gezondheid

Een tuin is om verschillende redenen een echte aanrader. Zo draagt het positief bij aan hoe de tuin eruit ziet, maar blijkt het daarnaast ook goed te zijn voor de gezondheid. In dit artikel leggen we uit hoe een tuin bijdraagt aan de gezondheid.

 

Een tuin draagt bij aan herstel van stress

 

Als je in het dagelijks leven veel te maken hebt met stress, dan komt een tuin erg goed te pas. Het blijkt namelijk dat een natuurlijke omgeving stress verminderd werkt op mensen. Wel is het daarvoor van belang dat je de tuin op de juiste manier inricht. Hoe meer groen in de tuin, hoe beter.

 

Je neemt eerder de stap om sociaal contact te leggen

 

Een andere reden om te zorgen voor een groene tuin, is omdat je dan eerder sociaal contact legt met anderen. Dit effect merk je zowel op het moment dat je in de tuin staat als de momenten erna. 

 

Het stimuleert de ontwikkeling 

 

Een tuin blijkt ook bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Dit geldt zowel voor de fysieke als mentale ontwikkeling. Naast dat het gunstig is voor kinderen, bevordert het ook de zingeving voor volwassenen. 

 

Het stimuleert je om te bewegen

 

Een andere reden om meer tijd door te brengen in de tuin is omdat het je stimuleert om te bewegen. Doordat je in een groene omgeving bent, ben je eerder geneigd om daarna een stuk te wandelen of fietsen.

 

Zorg voor voldoende groen in de tuin!

 

Om tot de gezondheidsvoordelen te komen, is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende planten en bomen in de tuin hebt. Vooral als je een wat grotere tuin hebt, kun je hier erg veel groen in verwerken. Als je momenteel nauwelijks planten en bomen in je tuin hebt staan, dan is het slim om een tekening te maken van hoe jij wilt dat de tuin eruit komt te zien. Als je hier zelf moeite mee hebt, dan kun je hier eventueel ook hulp voor inschakelen. Qua hulp zijn er diverse opties. Zo kun je samen met een vriend of vriendin naar je plan kijken, maar daarnaast ook een tuinman inschakelen. Als je echt het meest uit je tuin wilt halen, dan doe je er goed aan om samen te werken met een tuinman. Om kosten te besparen, kun je kijken naar een veiling tuin.

 

Breng wat meer tijd door in de tuin

 

Veel mensen hebben een prachtige tuin, maar maken daar nauwelijks gebruik van. Dit is erg zonde en vooral nu je weet wat voor voordelen het op kan leveren. Naast dat een tuin goed voor de gezondheid kan zijn, is het ook een prettige plek om tot ontspanning te komen. Breng na het werk een aantal uurtjes door in de tuin en drink een wijntje met je partner. Daarnaast is het ook erg leuk om in de tuin te dineren. Maak de tuintafel leuk op en zorg voor een romantisch diner. Koop daarnaast een leuke muziekbox bij veiling elektronica en zet ontspannende muziek aan.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *