Hoe herken ik een goed slot?

Een goed slot kan een inbraak voorkomen, natuurlijk is een inbraak voorkomen erg lastig maar je kan de kans wel zo klein mogelijk maken. Er zijn veel verschillende sloten op de markt maar wat is nou een goed slot? Dat gaan we je in deze blog uitleggen. 

Wat is een goed slot? 

Een goed slot is altijd erg handig, het is daarom belangrijk om een goed stevig slot in je deur te hebben, zo verklein je de kans op inbraak. Maar een goed slot is alsnog geen zekerheid of garantie tegen inbraak. Er zijn ook verschillende soorten sloten. De sloten moeten namelijk een SKG gecertificeerd zijn. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, dat betekend dat zij verschillende sloten op verschillende punten beoordelen en aan de hand daarvan geven ze sterren aan het slot. Hoe lager het aantal sterren is, hoe minder betrouwbaar het slot is. 

  • Een ster. Als het slot een ster heeft betekent dat het slot standaard inbraakwerend is en dus niet extra inbraakwerend zoals de andere sloten met meer sterren. Met dit slot wordt de inbraak ongeveer twee minuten vertraagd. 
  • Twee sterren, een slot met twee sterren zit er tussen is, het is niet super goed maar ook niet super slecht. Een slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend. Met dit slot wordt de inbraak met ongeveer 5 minuten vertraagd.
  • Drie sterren, als laatste hebben we sloten met drie sterren. Dit zijn de beste sloten en worden daarom ook wel extra zwaar inbraakwerend genoemd. Met dit slot wordt de inbraak met ongeveer tien minuten vertraagd.

Slotenmaker Goes en Slotenmaker Vlissingen kunnen je helpen met het monteren van deze sloten, zo blijft jouw woning veilig en kan je een inbraak voorkomen.

Hoe kom ik aan een goed slot? 

Een slot laten monteren is een lastig klusje en kan daarom lastig zijn om zelf te doen. Dit is een klusje waarvan het belangrijk is dat het goed gebeurt, daarom kan je het beste slotenmaker Goes of slotenmaker Vlissingen inschakelen.

Conclusie 

Een goed slot is erg belangrijk om te hebben, zo maak je kans op inbraak namelijk een stuk kleiner dan wanneer je dit niet hebt. Een inbraak is natuurlijk niet uit te sluiten als je een goed slot het, maar het wordt wel vertraagd en dat kan er voor zorgen dat de inbrekers het opgeven. Slotenmaker Goes en slotenmaker Vlissingen kunnen je helpen met het plaatsen van een goed slot op de deur. Heb jij een goed slot op je deur?

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *