Hoe je van kunst kunt genieten zonder veel te betalen

Kunst is prachtig, je kan met kunst makkelijk je woning of bedrijf opfleuren en een bepaalde sfeer bepalen. Maar kunst is helaas erg duur. Toch is daar een oplossing voor: kunstuitleen. Kunstuitleen is overal te vinden, denk maar eens aan kunstuitleen in Amsterdam of kunstuitleen in Den Haag. Er zijn zo veel verschillende centrale plekken waar je dat kan vinden. Maar hoe werkt het precies? En wat zijn de voordelen ervan. Je leest er alles over in deze blog.

 

Hoe werkt het?

Kunstuitleen begint bij jou. Als eerst zoek jij op wat je precies wil en waar je het precies wil. Er is namelijk heel veel keus, wil je een hangend kunstwerk of juist een mooi staand kunstwerk. Dit begint bij het kijken naar de ruimte waar jij je kunstwerk wil hebben. Hoe groot je het wil, of welke kleuren je het kunstwerk wilt.

Als volgt ga naar een kunstuitleen. Deze bedrijven zijn overal te vinden, je hebt kunstuitleen in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam. Ga er eentje bij jou in de buurt zodat je niet te weer reiskosten hebt.

Bij het gaan naar een kunstuitleen kom je heel veel tegen. Bedenk dan dat je echt moet nagaan wat je nodig hebt. Zo vallen er al vele keuzes af. Je kan ook bij een kunstuitleen advies vragen bij een specialist. Deze gaat dan samen met jou op zoek. 

Op deze manier ga je opzoek naar jou nieuwe pareltje voor jou woning.

 

Kosten

Als eerst maak je natuurlijk kosten door maandelijk een bedrag te betalen. Maar dit zijn helaas niet de enige kosten die je maakt. Ook moet je betalen als het kunstwerk beschadigd raakt. Je hoeft gelukkig niet alles te betalen omdat het verzekerd is. Wel heb je een eigen risico van 350 euro. 

Ook heb je installatie kosten, dit is omdat gespecialiseerde mensen het kunstwerk in jou huis moeten plaatsten. Als je dat namelijk door hun laat doen ben je verzekerd tegen beschadiging. De kans is namelijk aanwezig dat je het kunstwerk beschadigd als je het zelf moet plaatsten. Neem dit risico dan ook niet.

Ook moet je betalen voor de reiskosten van deze specialisten. Daarom is het goed om een kunstuitleen in de buurt te vinden. Dit kan je kosten gaan schelen.

Misschien houd je dit wel tegen om een kunst te lenen. Maar je moet het altijd vergelijken met de aanschaf van een kunstwerk. Deze kosten zijn namelijk echt een stuk hoger!

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *