Hoe kan ik mijn bank reinigen: 5 tips

Hoe kan je het best je bank schoonmaken? Welke schoonmaakartikelen  kun je het best gebruiken? Welke huis, tuin en keuken middelen zijn geschikt? Hoe krijg je de ergste vlekken uit je bank? Wij leggen het je uit.

Gebruik een stofzuiger

Allereerst moet je je bank stofvrij en kruimelvrij maken door hem te stofzuigen. Gebruik hiervoor een  professionele stofzuiger. Haal alle kussen van de bank en ga goed langs alle hoeken en gaatjes. Zorg ervoor dat er geen kruimeltje meer overblijft. Klop de kussens buiten even uit. Je zult versteld staan hoeveel rommel eruit komt!

Laat je bank weer fris ruiken

Vooral stoffen banken kunnen soms wat muf gaan ruiken. Gelukkig zijn er manieren om je bank weer fris en fruitig te maken. Een goed product dat je in dit geval kunt gebruiken is schoonmaakazijn. Doe een scheut schoonmaak azijn en water in een plantenspuit en spuit het op je bank. Doe dit wel van een afstandje. Je zult zien dat je bank weer lekker fris ruikt. Doe dit trouwens alleen bij stoffen banken en niet bij leren banken. Het schoonmaakazijn kan het leer namelijk aantasten.

Huis, tuin en keuken middelen

Een vlek in een stoffen bank kan heel vervelend zijn. Gelukkig zijn er huis, tuin en keukenmiddelen die je kunt gebruiken om de ergste vlekken weg te halen. Heb je bijvoorbeeld een inktvlek of een pennenstreep op je bank? Dan kun je melk gebruiken om de vlek te verwijderen. Doe wat melk op een doekje en dep het doekje op de melkvlek. Laat de melk even intrekken en maak de bank daarna schoon met een droge doek. Je zult zien dat de vlek verdwijnt.

Gebruik je strijkijzer

Heb je alle manieren al geprobeerd om een vlek uit je bank te verwijderen? Dan is er nog één laatste redmiddel: het gebruik van je strijkijzer. Maak een sopje van heet water en een beetje wasmiddel en doe dit over de vlek. Laat het wasmiddel intrekken en maak de vlek goed nat. Leg een dunne doek over de vlek en ga hier met een strijkijzer overheen totdat de vlek droog is. Hopelijk is je vlek nu verdwenen.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *