Hoe kom je snel van een lekkage af?

Een lekkage is een veel voorkomend probleem bij huizen. Hoewel dit het meest voorkomt bij oude huizen kan een storm er ook bij een nieuw huis voor zorgen dat het reparatie nodig heeft. Helaas kan het ook best flinke gevolgen hebben en is het verstandig om meteen actie te ondernemen als je een lekkage hebt gevonden. In dit blog vertel ik je een paar dingen die je moet doen bij een lekkage en hoe je deze onder controle kan krijgen.

 

Bel zo snel mogelijk een dakdekker

Het is belangrijk om zo snel mogelijk in contact te komen met een dakdekker die jou kan helpen je dak te repareren. Wanneer je een lekkage hebt kan het water op de vloeren terecht komen en kan het de vloeren kromtrekken en kan het gaan rotten. Hoe langer je hiermee wacht, hoe hoger de kosten worden. Wacht hier dus niet te lang mee en bel zo snel mogelijk.

 

Vang het water op

Het is belangrijk om het water zo snel mogelijk op te vangen. Zoals ik net al aan gaf kan het je vloeren kromtrekken en kan het een en ander gaan rotten en dit wil je natuurlijk voorkomen. Je kan hierbij ook om hulp vragen bij een lokale dakdekker dakreparatie Woerden, ze kunnen je tips geven en je helpen.

 

Ga op zoek naar andere lekkages

Wanneer je een lekkage hebt gevonden is het verstandig om meteen op zoek te gaan naar andere binnen je huis. Het kan namelijk voorkomen dat er dakpannen kapot zijn die ervoor zorgen dat je een lekkage hebt. Er is dan een grote kans dat er op een ander punt ook dakpannen kapot zijn gegaan en het daar ook langzaam begint te lekken. Kijk dus goed rond in je huis om er zeker van te zijn dat je alles onder controle hebt. 

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *