Hoe kun je je visgraat vloer schoonmaken?

Visgraat vloeren bestaan al eeuwenlang. Met de tijd worden visgraat vloeren echter steeds populairder. Er zijn dan ook verschillende redenen waarom men de voorkeur geeft aan deze vloeren. Deze vloer heeft een elegante uitstraling en is daarom vaak te vinden in formele woonkamers en eetkamers. De vloer heeft een unieke zigzag patroon. Naast de mooie uitstraling zijn er natuurlijk andere redenen voor de keuze van een visgraat vloer. Wanneer visgraat vloeren op de juiste manier worden onderhouden, kan je er een lange tijd gebruik van maken. 

 

Visgraat vloeren zijn duurzaam

Een groot voordeel van visgraat vloeren is dat deze duurzaam zijn. Je kunt dus langdurig gebruik maken van dit soort vloeren. Je kunt in principe nooit fout gaan met een natuurlijke vloer van hout. De visgraat vloeren worden op een bepaalde manier gelegd. Dit maakt dat visgraat vloeren een betere stabiliteit hebben in vergelijking met andere houten vloeren. De duurzaamheid van een visgraat vloer komt met name doordat deze krasbestendig is. Het is dé ideale vloer. Daarnaast zijn visgraat vloeren erg esthetisch. Ze zijn daadwerkelijk een lust voor het oog. Met visgraat vloeren kun je een authentieke uitstraling creëren. 

 

Het onderhouden van visgraat vloeren

Het onderhouden van visgraat vloeren is sterk van belang. Hierdoor kan je de levensduur namelijk verlengen. Een visgraat vloer is iets anders dan een reguliere houten vloer. Het onderhouden ervan vraag daarom iets meer aandacht. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat er geen zand komt te liggen op de vloer. Ondanks de krasbestendigheid van visgraat vloeren kunnen zandkorrels wel krassen veroorzaken. Bij het onderhouden het belangrijk om zorgvuldig stof te zuigen. Hierbij is het aan te raden om gebruik te maken van een zachte opzetborstel. Doordat zand in de groeven van de vloer terecht kan komen, moet je tijdens het stofzuigen meegaan met het patroon van de vloer. 

 

Het reinigen van visgraat vloeren

Vaak denkt men dat het reinigen van een visgraat vloer ingewikkeld is. Dat is het zeker niet. Je kunt een visgraat vloer gerust stofzuigen en dweilen. Het is wel van belang dat dit zorgvuldig wordt gedaan. Een visgraat vloer kan je reinigen door te dweilen. Je moet hier wel letten op de juiste hoeveelheid water. Wanneer je te veel water gebruikt tijdens het dweilen, kan dit schadelijk zijn voor de visgraat vloer. Te veel vocht is immers niet goed voor een houten vloer. Doordat er bij een visgraat vloer sprake is van groeven, is het sterker van belang om zorgvuldig te zijn. Het droogproces is hier daarom belangrijk. Je kunt een visgraat vloer zelf laten drogen, maar om het goed af te ronden is het aan te raden om de vochtige plekken te drogen met een doek. 

 

Gratis stockfoto met blikje, renovatie, tapijt Stockfoto

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *