Hoe onderhoud ik mijn steigerhouten tuinmeubels?

 

Het is weer tijd om je tuin zomer klaar te maken. Dat betekent dat je tuinmeubels weer gebruikt mogen worden. Zijn jouw meubels toe aan een op knap beurt? In deze blog leggen wij je uit hoe je het best je steigerhouten meubels onderhoud en welke stappen je moet ondernemen om helemaal klaar te zijn voor de zomer.

Vlekken verwijderen op steigerhout

Het kan helaas voor komen dat er vlekken zijn ontstaan op je steigerhouten meubels. Geen zorgen! Hier is gelukkig een eenvoudige oplossing voor. Je kan namelijk gemakkelijk de vlek er af schuren. Het hout ziet er dan weer als nieuw uit. 

 

Heb je geen vlekken in je meubel, maar is de kleur van het hout vervaagd? Dan raden wij ook aan om het hout te schuren. De originele kleur van het steigerhout heb je zo weer terug. 

Nanocoating aanbrengen op het steigerhout

Na het schuren van je steigerhouten meubel is het belangrijk om een nanocoating aan te brengen. Deze coating beschermt het hout tegen de weersomstandigheden en vormt een beschermlaag. Dankzij de coating kan het hout blijven ademen en water afstoten. Ideaal voor steigerhouten tuinmeubels.  

 

Zorg er voor dat het meubel goed schoon is voordat je de coating aanbrengt. Door gebruik van een borstel of schuurmachine maak je het meubel schoon. Wanneer het meubel vrij is van vuil en stof breng je de coating aan. Het is aangeraden om jaarlijks een nanocoating aan te brengen. Zo zorg je er voor dat je lang kan genieten van je steigerhouten meubels. 

Kunststoffen doppen onder de steigerhouten tuinmeubels 

Steigerhout houdt niet van teveel vocht. Wij raden daarom aan om kunststoffen doppen te gebruiken. Deze doppen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld steigerhouten tuintafels van de grond af staan. Hierdoor kan het vocht niet in het hout trekken. De steigerhouten meubel blijft hierdoor langer mooi en jij hebt langer plezier van je aankoop. 

 

Met deze onderhoud tips ben jij helemaal klaar voor de zomer! 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *