Hoe voorkom je dat de stroom uitvalt

Een groepenkast is een onmisbaar onderdeel in huis. Dankzij de aanwezige groepenkast zijn de onderdelen binnenshuis voorzien van voldoende stroom, zodat de apparaten optimaal kunnen werken. Toch kan de huidige groepenkast niet altijd voldoende zijn, waardoor de huidige groepenkast een uitbreiding vergt.

Een uitbreiding van de groepenkast is nodig als er meer groepen nodig zijn voor uw elektrische apparatuur in jouw woning. Indien jouw groepenkast niet het nodige vermogen kan bieden, maar jij een uitbreiding niet laat plaatsvinden, zullen de zekeringen op termijn springen of uitslaan, doordat jij meer vermogen eist dan mogelijk. Deze situatie kan worden voorkomen door de huidige groepenkast uit te breiden of in zijn geheel te vervangen.

Waarom zou ik mijn groepenkast uitbreiden?

In de introductie kwam het al naar voren, maar een uitbreiding van de huidige groepenkast kan in enkele situatie vereist zijn om problemen in de toekomst te voorkomen. Meestal is een vervanging of uitbreiding nodig als de woning is vernieuwd of uitgebreid, waardoor de energiebehoefte van de bewoners is gestegen. Indien de uitbreiding niet tijdig plaatsvindt, kan dit in het slechtste geval leiden tot een brand door kortsluiting. 

Extra groep in de meterkast

Een huishouden telt, vooral tegenwoordig, een hoop elektrische apparatuur. Zo bevat de keuken al behoorlijk veel elektrische apparaten, zoals de magnetron, vaatwasser, oven en koelkast. Doordat de keuken in een groep valt, kan een uitbreiding van het aantal elektrische apparaten leiden tot een uitval van de stroom. In dit geval is de stroomvraag te hoog voor slechts een groep. Om deze situatie te voorkomen, kun jij het beste de groepenkast uitbreiden, waarbij er een extra groep in de oude meterkast wordt geplaatst. Het vermogen dat de groepenkast kan bieden wordt hierdoor groter, waardoor de stroomvraag minder snel te hoog wordt. Hiermee is een groepenkast vervangen soms niet nodig.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *