Inrichten van de babykamer

Veel aanstaande ouders vinden het inrichten van de babykamer een hele leuke klus. Je maakt je klaar voor de komst van je kindje, en hij of zij verdient natuurlijk de allermooiste kamer. Maar het inrichten van de babykamer kan ook wat stress met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om ruim op tijd te beginnen met het inrichten. Zo weet je zeker dat de babykamer op tijd klaar is. In deze blog geven we je een aantal handige tips bij het inrichten van de babykamer.

Meubels

Er zijn een aantal meubels die je in ieder geval nodig hebt voor de babykamer. Hierbij kun je denken aan een wiegje of ledikantje, een commode, een stoel en een kledingkast. Hoe leuk en schattig het ook is om voor een echte baby variant met nijntje te gaan, het is verstandiger om te kiezen voor neutrale meubels. Zo kun je namelijk veel langer met de meubels doen. Kies bijvoorbeeld voor een commode die je later nog kunt gebruiken als ladekast. Het is zonde om dingen aan te schaffen die je maar een paar maanden kunt gebruiken. Denk hier dus goed over na.

Behoud de rust in de babykamer

Houd de babykamer rustig. Een babykamer wordt al snel druk door het gebruik van vrolijk behang met figuurtjes, allerlei accessoires en spullen die niet netjes opgeruimd zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd in gedachten houdt dat de babykamer niet te druk moet worden. Je kunt ook één muur behangen met vrolijk behang, in plaats van dat je de hele kamer hiermee behangt. Of knip een aantal figuren uit en plak deze op de muren. Ook kun je een muursticker ophangen.

Kleurgebruik

Weet jij het geslacht van je kindje al? Dan kun je ervoor kiezen om toepasselijk roze of blauw te gebruiken in de babykamer. Als je het geslacht van je kindje nog niet weet kun je een pretecho met geslachtsbepaling doen om hierachter te komen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij pretecho&zo. Maar je hoeft natuurlijk niet per se te werken met roze of blauw. Je kunt ook kiezen voor neutrale, egale tinten. Zo gaat de babykamer een stuk langer mee! En wil je toch wat schattige accenten toevoegen? Doe dit dan met accessoires, die je een stuk makkelijker kunt vervangen.

Opbergruimte

Opbergruimte is ontzettend belangrijk om rommel te voorkomen. Zorg er dus voor dat je voldoende opbergboxen of manden hebt om speelgoed en knuffels in op te bergen. Ook verzorgingsproducten kun je netjes opruimen, zodat je de kamer rustig houdt.

Veiligheid

Natuurlijk moet er ook worden gedacht aan de veiligheid van je kindje. Zorg er dus voor dat je goed nadenkt over de plaatsing van je meubels. Als je baby op de commode ligt en je wil nog even snel een paar sokjes pakken, kan dit dan terwijl je je hand op de commode houdt? Ook verzorgingsproducten moeten binnen handbereik staan. Het liefst moet je bij deze spullen kunnen zonder te kijken. Zo kun je altijd je baby in de gaten houden. Zorg er bovendien voor dat er geen losse snoeren liggen en dat scherpe randen worden weggewerkt. Ook stopcontactbeveiligers en een ombouw voor de verwarming zijn goede keuzes.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *