Inspiratie tips voor je woning

Heb je even geen inspiratie meer voor het interieur in huis? Je wilt dat je woning een gezellige, knusse plek is om heerlijk te kunnen ontspannen na een intensieve dag op je werk of studie. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om een grote, of juist hele kleine ruimte op een gezellige manier in te richten. Waar dien je rekening mee te houden bij het inrichten van een kamer in huis? In dit artikel vind je enkele tips, die je inspiratie kunnen geven voor het interieur in je eigen woning. Aan welke van deze tips heb je in het verleden al eens gedacht? 

#1: voorzie een kamer van meer kleur met planten 

Een van de makkelijkste manieren om de ruimtes binnen je woning van meer kleur te voorzien, is het gebruik van grote kamerplanten. De kamerplanten zorgen niet alleen voor meer sfeer in de ruimte. Ze zorgen er ook nog eens voor, dat de lucht in de ruimte gezuiverd en van voldoende zuurstof voorzien wordt! Het maakt dat je jezelf langer kunt concentreren. Je kunt de grote kamerplanten combineren met verschillende kleine plantjes voor op een kast of in de vensterbank van de woning. 

#2: kies voor een echte eyecatcher in je interieur 

Voorkom dat rommelige hoekjes in je kamers de aandacht van gasten trekken. Denk aan het speelhoekje van je kind in de woonkamer. Je doet dit door een echte eyecatcher aan je interieur toe te voegen. Een eyecatcher kan bijvoorbeeld een grote klok aan de wand zijn, maar ook een mooie lamp of bijvoorbeeld een stoer eikenhouten blad voor op de eettafel. In de gang zou je voor een hanglamp kunnen kiezen. Het geeft de hal karakter en voorkomt dat schoenen of jassen direct opvallen als mensen je woning betreden. 

#3: maak van je huis een slimme woning 

Heb je al eens overwogen om van je woning een slim huis te maken? Er zijn tegenwoordig tal van verschillende slimme oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan lampen die je met je stem of via een app op je telefoon kunt bedienen. Of wat te denken van een slimme deurbel bij de voordeur? Je krijgt op je telefoon een melding als er iemand voor de deur staat. Het is een hele moderne vorm van inbraakpreventie, die de kans op een inbraak bij je thuis aanzienlijk verkleint. 

#4: laat een ruimte groter ogen met een spiegel 

Het gebruik van een spiegel in een relatief kleine kamer maakt dat deze ruimte groter zal ogen. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel die je aan de wand ophangt, of een spiegel die je in de hoek van de kamer plaatst. Daarbij heeft de spiegel een praktisch nut! Je ziet direct of de kleding je leuk staat, of het al tijd is om je haar te doen, enzovoorts. 

#5: geef de wanden een nieuwe kleur 

Een laatste tip om je interieur een nieuwe impuls te geven, is het verven van de wanden in je kamers. De wanden hebben door hun oppervlak een grote impact op de uitstraling van een ruimte. Door deze wanden opnieuw te verven, lijkt ook de ruimte zelf als nieuw. Zorg er wel voor, dat de gekozen kleur past bij de rest van je interieur. 

 

Bron: https://deslotenmakerhaarlem.nl/

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *