Installatie van split airconditioner in een woonkamer

Na het kopen van je airconditioning, is het belangrijk om je voor te bereiden het op het installatieproces van de split airconditioner.

Hoewel de professionals verantwoordelijk zijn voor het installeren van de split airco, moet je nog steeds een aantal belangrijke factoren overwegen om de voordelen van je apparaat te maximaliseren en het installatieproces soepel te laten draaien.

Factoren die moeten worden overwogen voor de installatie van split airconditioner betreffen het voorbereiden van de ruimte waar deze komt te hangen.

Locatie van binnen- en buitenunits

Het is belangrijk om te beslissen waar je je binnen- en buitenunits kunt plaatsen voordat de installatietechnici van de split airconditioner bij je langskomt. De binnenunit moet idealiter worden geplaatst daar waar de lucht grondig en zonder afleiding kan worden verdeeld. 

Het moet ook aan de muur gemonteerd kunnen worden en dan ten minste 2,5 meter van de vloer, maar het moet tegelijkertijd toegankelijk genoeg zijn voor eenvoudige reiniging en onderhoud. 

Slaapkamer

Als de installatie van de split airconditioner in een slaapkamer is, dan is het raadzaam om het boven het bed te monteren om te genieten van het maximale koeleffect van het apparaat. Als de installatie van de split airco boven een raam is geplaatst, dan moet het symmetrisch zijn voor het venster om het er samenhangend uit te laten zien met de rest van de ruimte.

Voor de buitenunit is het ideaal om de installatie van de split airconditioner in een open ruimte te hebben, zoals het terras waar de lucht vrij kan stromen over de compressor en condensor. Als dat geen optie is, kies dan een externe muur die stevig genoeg om de buitenunit volledig vast te houden en nog steeds in staat is om de juiste luchtstroom te faciliteren.

Kracht van de muur

Een van de belangrijkste zaken om door te nemen voor de installatie van de airconditioner is het testen van de sterkte van de muur waar deze wordt gemonteerd. Omdat je je huis beter kent dan de technici, is het zaak om te beslissen welke muur sterk genoeg is om je binnen airco unit te houden. 

Plaats nooit een installatie van een split airco op ongelijke of valse muren om ongelukken te voorkomen. Afgezien van de veiligheid, zul je ook besparen op het moeten kopen van een extra split-systeem als het de eerste keer gelijk goed is gedaan.

Ruimte tussen de airconditioner en de muur

Wees tijdens de installatie van split airconditioner voorzichtig met de ruimte tussen de airconditioning en de muur. Idealiter zou er een minimale ruimte moeten zijn van 15 centimeter rondom de boven- en zijkanten van het apparaat om de juiste luchtstroom te vergemakkelijken. Hetzelfde principe moet worden toegepast voor installatie in de airconditioner van de buitenunit.

De afstand tussen binnen- en buitenunits

Als je de koelmogelijkheden van je airconditioning wil maximaliseren, moet je acht slaan op de juiste afstand tussen de binnen- en buitenunits tijdens de installatie van de split airconditioner. Houd de afstand tussen de twee zo dicht mogelijk voor het faciliteren van een snellere stroom van het koelmiddel van je eenheid. De binnen- en buitenunits mogen niet worden gescheiden door meer dan 15 meter anders wordt de koeling sterk beïnvloed.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *