Is een executieveiling van een woning te voorkomen?

Een executieveiling van een woning komt helaas vaker door dan je in eerste instantie zou denken. We wonen in een rijk land, we hebben een goed inkomen en hebben niets te klagen, althans zo lijkt het. Toch kun je in een situatie terecht komen waardoor je ineens met een executieveiling van je huis geconfronteerd wordt. Welke reden hieraan ten grondslag ligt, is van minder belang, de grote vraag is of een executieveiling te voorkomen is? In dit blog geven wij je hierop het antwoord.

Wanneer wordt een executieveiling in gang gezet?

Een executieveiling is een gedwongen verkoop van je woning. Hiervoor kan gekozen worden als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om je hypotheek te betalen. Een executieveiling is een van de middelen die een geldverstrekker in zo’n geval kan inzetten om toch een deel van het openstaande hypotheekbedrag te kunnen incasseren omdat de woning als onderpand van een hypotheek fungeert. Een geldverstrekker kan deze keuze maken zonder tussenkomst van de rechter. Uiteraard zal de geldverstrekker je er vooraf meerdere malen aan herinneren dat je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. 

Hoe kun je een executieveiling voorkomen?

Bij een executieveiling zal de woning worden verkocht aan de hoogste bieder. Vaak zijn dit opkopers, beleggers, investeerders of banken. Bij een executieveiling worden huizen doorgaans voor tientallen procenten minder verkocht dan bij een reguliere verkoop. Dit kan zelfs oplopen tot 35% onder de marktprijs! Daarnaast komt een eventuele restschuld alsnog voor jouw rekening. Het is dus van groot belang om een executieveiling te voorkomen!

Gelukkig kun je een gedwongen verkoop van je huis voorkomen. De meest eenvoudige manier is door je huis aan te bieden bij Directhuisverkopen.nl. Deze organisatie biedt als vastgoedmakelaar een bedrag dat tussen de 80 tot 85% van de marktwaarde van je huis ligt en regelen de verkoop, na jouw akkoord, binnen een zeer kort tijdsbestek.

Hoe gaat een snelle verkoop van een woning in zijn werk?

Bij de snelle verkoop van een woning worden binnen een kort tijdsbestek een aantal eenvoudige stappen doorlopen. Nadat je je intentie om snel je woning te verkopen bekend hebt gemaakt, komt er binnen een afzienbare tijd een makelaar langs die het huis zal taxeren. Op basis hiervan zal een bod worden uitgebracht. Als je akkoord gaat met het bod, zal de verkoop binnen een paar dagen geregeld zijn en staat het geld binnen een of twee weken op je rekening. Hiermee kun je direct (een deel) van je schulden afbetalen en is de executieveiling van je huis voorkomen.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *