Je slaapkamer inrichten doe je zo!

Ben je uitgekeken op je slaapkamer en ben je aan vernieuwing toe? Er zijn oneindig veel mogelijkheden wat de slaapkamer betreft. Wij geven je een aantal handige tips en inspiratie voor het inrichten!

Begin met een rustige basis

Creëer een plekje waar je kunt rusten, chillen en natuurlijk slapen. Want je slaapkamer is echt jouw persoonlijke plekje in huis. Zorg bij het inrichten van je kamer dat je begint met een rustige basis. Kies eerst een mooie kleur voor de muren. Ga opzoek naar mooie voorbeelden in tijdschriften en kies je favoriete kleuren. Hier kun je ook nog een kleurenpallet van maken, als je deze herhaalt in verschillende materialen vormt het samen een mooi geheel.

Creëer sfeer met licht

Heeft jouw slaapkamer een hoog plafond? Ga dan een grote hanglamp. Zorg er ook voor dat je voldoende licht hebt bij het lezen, door te kiezen voor staande lamp of wandlamp boven je nachtkastje. Verlichting is namelijk een van de belangrijkste elementen om sfeer te creëren.

Knus met kussens en dekens

Ga voor een bed met een rustige uitstraling. Hier kun je namelijk gemakkelijk je decoratie op af stemmen. Zet je bed zo neer, dat je aan beide kanten genoeg plek hebt om er omheen te lopen. Als je gezegend bent met een grote slaapkamer, zet het bed dan in het midden neer. Wil je lekker in je bed kunnen ploffen? Gebruik dan meerdere plaids en kussens.

Opgeruimd staat netjes

Je wilt een slaapkamer die rust uitstraalt? Kies dan voor opbergkisten waarin je al je tijdschriften en spullen op kunt bergen. Zo ziet je kamer er een stuk rustiger uit én met een paar leuke kussens heb je ook nog een extra leuk zitje.

En je kleren dan?

Zorg dat je kleding netjes opgeruimd zijn in een kast, of zet een leuk kledingrekje op je kamer. Zo voorkom je dat je al je kleren rommelig over een stoel gooit. Naast dat het er een stuk opgeruimder uitziet, maakt je kleding onderdeel uit van je slaapkamer.

Finishig touch

Maak je kamer af met een warm vloerkleed onder je bed. Vloerkleden zijn een ideale toevoeging aan je slaapkamer, ze zijn zacht, heerlijk warm en zorgen voor een gezellige sfeer.

 

 

Post Author: Monique Brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *