Keukenrenovatie. Kan jouw keuken wel een opknapbeurt gebruiken?

Een keuken heeft helaas een beperkte levensduur. De meeste keukens – afhankelijk van de kwaliteit van de keuken – dienen na 10 tot 20 jaar vervangen te worden. Zeker houten keukens zijn sneller aan vervanging toe. Door je keuken goed te onderhouden of voor een keukenrenovatie te kiezen kun je de levensduur van je keuken verlengen en dus de aanschaf van een nieuwe keuken nog even uitstellen. Lees verder en ontvang informatie over wat de mogelijkheden van een keukenrenovatie precies zijn.

Hout heeft onderhoud nodig

Ondanks dat er veel onderhoudsarme materialen op de markt zijn, kiezen nog steeds veel mensen voor een houten keuken. Waarom? Omdat het nou eenmaal een natuurlijke uitstraling geeft die niet zomaar na te maken is met andere materialen. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud heeft. Vraag bij je leverancier hoe je jouw keuken het beste kunt onderhouden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je vocht altijd direct droog maakt, aangezien vocht dodelijk kan zijn voor hout. Eveneens is het belangrijk dat je het hout van een laklaag voorziet, zodat het beter tegen vocht bestemd is. Tijdens een keukenrenovatie wordt er gekeken naar de conditie van het hout en worden waar nodig onderdelen vervangen of van een nieuwe laklaag voorzien.

Onderdelen vervangen

Wanneer een keuken veelvuldig gebruikt wordt – wat vaak het geval is – dan kan slijtage al gauw optreden. Met name de onderdelen die vaak aangeraakt worden, zoals de handvatten, scharnieren van de laden en kastjes en ga zo nog maar even door. Tijdens een keukenrenovatie worden deze onderdelen dus vervangen mocht dat nodig zijn. Ook is het mogelijk om het keukenblad te vervangen. Door deze onderdelen te laten vervangen ziet je keuken er niet alleen als nieuw uit, maar gaat die ook nog eens voor een langere tijd mee.

Keukenrenovatiebedrijf vinden

De kans is groot dat je wel een keukenrenovatie bedrijf in de buurt kan vinden. Ook wordt deze dienst veel geleverd door winkels die keukens verkopen. Kiezen voor een keukenrenovatie kan je helpen met het besparen van duizenden euro’s, doordat je de levensduur van de keuken aanzienlijk verlengt. Vind een keukenrenovatiebedrijf in de buurt, zodat je je niet scheel betaalt aan voorrijkosten. Vraag vrienden en familie om hun ervaringen. Wellicht dat zij een goede aanbeveling voor je hebben. Tot slot is het slim om meerdere offertes aan te vragen, zodat je in ieder geval zeker weet dat je een goede deal krijgt.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *