Laat je huis groter lijken!

Niet iedereen is gezegend met een groot huis. Maar maak je geen zorgen, er zijn altijd manieren waarop je jouw huis ruimtelijker en groter kunt laten lijken. Het is belangrijk dat je creatief omgaat met de ruimte die je wél hebt! Wij geven je een aantal tips onder het motto: klein is fijn.

Gebruik lichte kleuren

Kleuren zijn bepalend voor het ruimtelijk effect in een kamer. Frisse en lichte kleuren zorgen voor een open sfeer. Denk bijvoorbeeld aan witte muren, het zorgt ervoor dat je kamer optisch groter lijkt. Het is vooral belangrijk dat je kleuren gebruikt die op elkaar aansluiten. Zodat het overkomt als één geheel.

Effectief omgaan met deuren

Een deur neemt veel ruimte in beslag door zijn draaicirkel. Een goede oplossing is om schuifdeuren te plaatsen. Zo creëer je een open uitstraling en het ziet er ook nog eens modern uit. Je kunt ook gebruik maken van deuren met doorzichtige vlakken, dit zorgt ervoor dat je kamer minder vol lijkt.

Geef meubels een dubbele functie

Creëer meer ruimte door je meubels een dubbele functie te geven. Heb je nog een opbergkist in huis staan? Leg er een aantal sierkussens op. Zo zorg je niet alleen voor een mooi opgeruimde kamer. Dankzij de kussens heb je ook nog een extra bankje. Heb jij in jouw kamer geen ruimte voor twee bijzettafeltjes? Nou, geen probleem. Door twee tafeltjes over elkaar heen te plaatsen heb je één tafel, en word je ruimte optimaal benut.

Speel met licht

Maak gebruik van verschillende lichtbronnen, dan oogt je ruimte namelijk groter. Denk aan wandlampen en spotjes, maar bijvoorbeeld ook aan vloerlampen.

Spiegels, je kunt ze niet genoeg hebben

Een spiegel kan een ruimte groter en lichter laten lijken. En is een echte blikvanger in je kamer. Laat de spiegels iets moois reflecteren. Dat kan een raam zijn. Hierdoor wordt het licht gereflecteerd, wat je ruimte groter laat lijken. Of kies bijvoorbeeld voor het reflecteren van een raam of schilderij. Zo verdubbel je je decoratie.

Op pootjes of ophangen

In een kleine ruimte telt elke centimeter. Kies daarom voor meubels die op pootjes staan, zodat je de vloer kunt zien. Tip: kies voor hoge smalle boekenkasten of boekenplanken in plaats van brede lage kasten. Brede lage kasten laten de ruimte namelijk kleiner en lager ogen dan de ruimte eigenlijk is.

Post Author: Monique Brouwers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *