Leukste decoratie-ideeën voor aan de muur

Het inrichten van je woning is een taak die vrijwel iedereen met veel plezier uitvoert. Je kunt jouw huis geheel naar eigen smaak inrichten. Jij moet je er uiteindelijk thuis voelen, dus kijk vooral naar meubels en decoratie die jou gelukkig maken. Als je op zoek bent naar inspiratie voor muurdecoratie, ben je hier aan het juiste adres. Hieronder volgen een aantal tips om jouw muren op te fleuren. 

Schilderijen en foto’s

Wanneer je een grote witte muur hebt, voelt dit vaak kaal aan. Je hebt een groot oppervlak om op te vullen. Een manier om jouw interieur persoonlijk te maken, is om foto’s of schilderijen aan de muur te hangen. Je ziet dan altijd de mensen, dieren of dingen waar je graag naar kijkt. Daarnaast is het leuk als mensen op visite komen en zij de foto’s ook kunnen bekijken. Je hebt dan ook altijd een toffe ijsbreker.

Wanneer het gaat om schilderijen, zijn die een manier om jouw persoonlijke smaak te kunnen uiten en deze te implementeren in jouw interieur. Net als bij foto’s, heb je altijd iets om naar te kijken of om over te praten met bezoek. Je kunt kunst met bepaalde kleuren aan de muur hangen die weer terugkomen in andere aspecten van het interieur. Zo wordt het één geheel, maar toch naar eigen smaak. 

Wandrekken

Een goede manier om een grote muur op te vullen is door een wandrek. Wandrekken zijn er in allerlei soorten en maten. Naast dat een wandrek een grote ruimte op kan vullen, kun je het gebruiken om decoratie in te zetten. In een leeshoek is het bijvoorbeeld leuk om wandrekken te vullen met boeken of tijdschriften. Daarnaast kun je een wandrek vullen met foto’s en andere leuke herinneringen die je graag dagelijks wil zien. 

Als je in jouw woning niet mag boren, of je vindt het zonde om te boren, kun je ook een wandrek tegen de muur plaatsen. Deze wandrekken zijn wat groter, maar erg veelzijdig in het gebruik. In de badkamer kun je er bijvoorbeeld allerlei douche- en badspulletjes inleggen. Als je kinderen hebt, is het misschien leuk om er knutselspullen in te doen. Dan kunnen de kinderen er makkelijk bij, maar ligt het toch geordend op één plek. 

Planken en planten

Een andere manier om een muur op te vullen is door er planken op te hangen of een boekenkast vol boeken en planten te plaatsen. Planken kun je dan weer vullen met foto’s, decoratie of planten. Het groen van de planten kan de kleur van de muur breken, waardoor het vaak een stuk gezelliger oogt.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *