Muur decoratie dat bij je meubels past

Of het nu je huiskamer, slaapkamer of keuken is. Als er alleen maar meubels staan, wil de ruimte nog wel eens ‘saai’ overkomen. In dat geval zijn muur decoraties de oplossing, alleen moet deze wel bij de meubels passen. Moet jij een schilderij nemen? Of juist muurteksten? Na het lezen van deze blog weet je meer over de verschillende soorten muurdecoratie en kun je voor jezelf de beslissing maken wat voor decoratie je wilt toevoegen aan je huis.

Hang een schilderij op in de kamer

Door een schilderij kan een groot deel van de muur bedekt worden. Gebruik hem daarvoor alleen wanneer je er de ruimte voor hebt. Wanneer een schilderij op een plek hangt waar wij bijna geen ruimte heeft dan zal deze niet goed naar voren komen. Dat is zonde van het schilderij. Een schilderij past perfect tussen twee meubels in, bijvoorbeeld twee kasten. De reden hiervoor is dat het schilderij uitsteekt, tussen twee meubels komt hij dan extra naar voren.

Plaats een spiegel

Tegenwoorden zijn er spiegels in alle soorten en maten. Mocht je er voor kiezen om een grote spiegel te plaatsen in een kamer, weet dan wel dat je er elke dag langs loopt. In de praktijk wilt dit nog wel eens negatief uitpakken. Daarvoor wordt er geadviseerd een kleine spiegel op te hangen. Hiervoor geldt hetzelfde als bij een schilderij, de ruimte is belangrijk.

Decoreren met muurteksten

In tegenstelling van een schilderij zijn muurteksten plat op de muur, ze steken niet uit. Daarvoor is het handig om deze op een muur te hangen waar niks aan meubels naast staat. Wel kun je hem boven meubels hangen, een mooie plek voor een muursticker is bijvoorbeeld boven de bang. Als muurteksten tussen meubels gezet worden dan komen deze niet goed naar voren.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *