Nieuwe hang- en sluitwerk bestellen

Aluminium is een van de meest voorkomende materialen waarin hang- en sluitwerk wordt gemaakt. Of je nu op zoek bent naar deurscharnieren, stootscharnieren, riemscharnieren of deursloten, je vindt ze waarschijnlijk in aluminium. Scharnieren en sloten zijn ook verkrijgbaar in andere materialen. Je vindt ze in roestvrij staal, brons, koper en meer. Desalniettemin bieden aluminium hang- en sluitwerk verschillende voordelen waar je niet omheen kunt.

Lichtgewicht

In vergelijking met hang- en sluitwerk van andere materialen, zijn aluminium hang- en sluitwerk lichtgewicht. De meeste wegen bijvoorbeeld ongeveer een derde van het gewicht van hun roestvrijstalen tegenhangers. Met hun lichtgewicht eigenschappen zijn ze eenvoudig te installeren en te verwijderen.

Roestvrij

Aluminium hang- en sluitwerk is ook bestand tegen corrosie. Ze zijn bestand tegen vocht en vocht zonder te bezwijken voor oxidatie. Aluminium is eigenlijk immuun voor roest. Roest is een oxidatiegerelateerd fenomeen dat alleen voorkomt bij ijzer en ijzerlegeringen. Er zit geen ijzer in aluminium, dus aluminium hang- en sluitwerk kan niet roesten. Tegelijkertijd zijn ze zeer goed bestand tegen andere vormen van corrosie. Hun corrosiebestendige eigenschappen maken aluminium scharnieren en sloten ideaal voor buitendeuren.

Duurzaam

Een ander voordeel van het kiezen van aluminium hang- en sluitwerk is de duurzaamheid. Sommige mensen gaan ervan uit dat ze, omdat ze licht van gewicht zijn, zwak zijn en vatbaar voor beschadiging. De waarheid is dat aluminium scharnieren en sloten zeer duurzaam zijn. Veel autofabrikanten gebruiken aluminium voor verschillende onderdelen, waaronder motoronderdelen, vanwege de hoge mate van duurzaamheid van het metaal.

Aluminium hang- en sluitwerk vertoont dezelfde duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen het gewicht van verbonden deuren en objecten zonder te barsten of anderszins schade op te lopen.

Recyclebaar

Aluminium hang- en sluitwerk is recyclebaar. Aluminium is eigenlijk 100% recyclebaar. Het kan worden omgesmolten voor gebruik in andere toepassingen. Als je in de toekomst besluit om een ​​set aluminium hang- en sluitwerk te vervangen, kunt je erop vertrouwen dat deze gerecycled kunnen worden. Aluminium behoudt al zijn eigenschappen nadat het is omgesmolten, waardoor aluminium hang- en sluitwerk volledig kan worden gerecycled.

Goedkoop

Het kopen van aluminium hang- en sluitwerk zal je bankrekening niet breken. Of je ze nu voor recreatieve of commerciële doeleinden wilt gebruiken, je zult ze moeten kopen. Dat gezegd hebbende, aluminium hang- en sluitwerk is vaak goedkoper dan hang- en sluitwerk van andere materialen. Vanwege de recyclebare eigenschappen – samen met het feit dat aluminium een ​​overvloedig metaal is – zijn aluminium scharnieren en sloten goedkoop.


Zoals je ziet, bieden aluminium hang- en sluitwerk verschillende voordelen. Ze zijn lichtgewicht, corrosiebestendig, duurzaam, recyclebaar en goedkoop. Je moet nog steeds rekening houden met hang- en sluitwerk van andere materialen. Voor de meeste toepassingen kun je echter niet fout gaan met aluminium scharnieren en sloten.

Bron: Deurenweb.nl

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *