Nieuwe voordeur kopen? Dit zijn je opties

De voordeur van een woonhuis is het visitekaartje van je huis. Het is de eerste indruk die gasten krijgen wanneer ze op bezoek komen en het kan ook een belangrijke rol spelen bij de beveiliging van je huis. Een voordeur met goede sloten heeft immers een ontmoedigend effect op inbrekers.

Er zijn verschillende soorten voordeuren beschikbaar, elk met hun eigen voordelen. Hieronder bespreken we alle soorten voordeuren.

Houten voordeuren

Houten voordeuren hebben een klassieke, tijdloze en natuurlijke uitstraling. Ze zijn beschikbaar in verschillende houtsoorten, zoals mahonie, eiken en teak. Een voordeur van hout kan eenvoudig worden afgestemd op de uitstraling van je woning. Er zijn vele motieven en kleuren beschikbaar. Ook met de deurramen kun je alle kanten op.

Prijstechnisch gezien zijn houten voordeuren een interessante keuze. Voor ongeveer duizend euro heb je een nieuwe houten voordeur, dat is een stuk goedkoper dan een aluminium voordeur.

Aluminium voordeuren

Een voordeur van aluminium biedt veel voordelen:

  • Goede isolatie
  • De deur trekt niet krom
  • Op wat smeerwerk na heeft een aluminium voordeur geen onderhoud nodig
  • De deuren van de betere merken worden standaard uitgerust met kwalitatief goede sloten
  • Door hun stijlvolle afwerking passen aluminium voordeuren heel mooi bij moderne woningen

De aanschafprijs voor een aluminium voordeur is stukken hoger dan de prijs voor een houten deur. Ga uit van een vanafprijs van € 3.000,-. De hoge aanschafprijs verdien je op termijn terug doordat de deur onderhoudsvrij is.

Stalen voordeuren

Stalen voordeuren zijn zeer modern. In de meeste gevallen gaat het om stalen frames met glas die als voordeur fungeren. Dit levert een zeer strakke en minimalistische aanblik op. Als je voor een stalen voordeur met glas kiest is het van belang dat je geen last van zonlicht krijgt. 

Je kunt bijvoorbeeld kiezen om het glas met een getinte folie te beplakken zodat je wel het zicht naar buiten toe behoudt, maar dat je weinig last hebt van zonlicht of mensen die naar binnen kijken.

Stem je voordeur op de garagedeur af

Als je een garage hebt, dan heb je natuurlijk ook een garagedeur. Voor een mooi totaalplaatje is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de voordeur en de garagedeur op elkaar worden afgestemd. Zo zijn er bijvoorbeeld Hörmann deuren waarvoor mooie bijpassende voordeuren van aluminium zijn gemaakt.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *