Opsporen van een daklek

Is het weer eens zo ver? Staan de pannetjes weer eens onder het dak in plaats van erop, om de doorgelaten druppeltjes op te vangen, of is het behang weer eens helemaal geel geworden door het water, dan is het duidelijk dat er sprake is van een lekkend dak. Bel dan zo snel mogelijk een bureau dakadvies. Deze kunnen langskomen met een lekkage opsporen apparaat om zo het lek te kunnen lokaliseren. Het lijkt misschien erg simpel om een lek te vinden, maar deze kan vaak moeilijk te vinden zijn. Het is niet gek voor een lek om meters weg te zitten van waar het druppeltje op de grond valt. Hierom worden er bepaalde apparaten gebruikt voor het vinden van een lek.


De infrarood camera
Een voorbeeld is de infrarood camera. Deze camera kan de straling van warmte, infrarood licht, wat voor mensen niet zichtbaar is, opvangen en zichtbaar maken op een beeldschermpje. Zo kan je zien waar het kouder is en daar waar het kouder is in de muur, waar het dus afwijkt, kan je redelijk zeker van zeggen dat dat is waar het lek zit ongeveer.


Oplossingen
Met een rookmachine kan je op een andere manier het lek vinden. De rook werkt volgens eenzelfde principe als het water. Het kan door alles wat ook maar een beetje opening te noemen valt, wat misschien wat schattig klinkt, maar puur natuurkundig bedoeld is. Het grote verschil met water is natuurlijk dat het naar boven gaat en niet naar beneden. Het voordeel ervan is dat je makkelijk kan zien waar het uitkomt en het richt in tegenstelling tot water geen schade aan aan het gebouw waar het wordt ingezet. Dit is dus een erg prettige en logische goed vatbare methode om een lek, een heel klein gaatje vaak, toch makkelijk op te sporen ergens.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *