Romantiek in het interieur

Een vaak gehoord probleem is dat een huis geen romantiek heeft. Het voelt koud en kill aan. Of er wordt een totaal verkeerde sfeer gecreëerd. Voor veel mensen is het dan ook een probleem om romantiek in hun huis te creëren. Wij zetten voor jou de juiste stappen op een rijtje zodat jij ook romantisch huis kan hebben. Om romantiek in huis te krijgen kun je naast kleine- ook grote aanpassingen doen.

Neem nou bijvoorbeeld de kleur van je vloer. In plaats van een white wash vloer kun je dan beter kiezen voor een kersen kleur. Een visgraat vloer in kersen kleur straalt romantiek en ambacht uit. Dit creëert ook een extra dimensie in je huis. Het warme kersen laat je huis stralen. Is dit niet je kleur dan kan je ook kiezen voor een hongaarse punt in een witte variant. Door de witte kleur en de afwerking in olie krijgt de vloer een romantische uitstraling. Is het wijzigen van je vloer een te grote ingreep dan zijn er ook kleinere dingen die je kan doen om je huis romantischer te maken.

Neem nou als voorbeeld geurkaarsen. Een klein accessoire die een grote impact op je interieur kan hebben. In de avonduren geeft het een romantische vibe. Daarnaast geven geurkaarsen een heerlijke geur die de romantiek verder brengt in je interieur. Geef de geurkaars een centrale plek in je interieur zodat het een eyecatcher wordt.

Lampen spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven zonder dat je het door hebt. Een lamp kan dus ook zorgen voor de juiste sfeer en romantiek. Het is natuurlijk de kunst om je lamp te laten matchen met je interieur. Daarvoor adviseren wij om gebruikt te maken van hanglampen en vloerlampen. Kleuren zijn ook belangrijk neem daarom een gelige kleur deze straalt namelijk gezelligheid uit in plaats van het kille witte licht.

Kussens is een belangrijk punt in een romantische interieur. Het wordt vaak vergeten maar kussen geven toch wat extra’s. Kijk bij het kiezen van de juiste kussen naar de kleur in het interieur. Verder is het materiaal waarvan de kussen gemaakt is belangrijk. Neem niet alleen kussen met patronen of effe kussen. Combineer beide om een balans in huis te krijgen. Een mooi materiaal voor kussens is velours. Een materiaal die de laatste tijd steeds populairder wordt. Het geeft een mooie romantische sfeer in je interieur.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *