Staal in je huis en interieur

Staal is altijd al een geliefd bouwmateriaal in huizen geweest. Maar de afgelopen jaren wordt het ook steeds populairder om staal te gebruiken in je interieur zelf. De industriële interieurlook is erg geliefd onder vele huizenbezitters in heel Nederland. En wat is er nou meer industrieel dan staal? Stalen deuren zijn dan ook behoorlijk in opmars. Merken als Blecks schieten uit de grond omdat staal in huis ineens zo populair is. Maar wist je dat je staal in veel meer interieurstijlen kunt gebruiken?

 

Moderne uitstraling van je huis dankzij staal

Een groot voordeel van het gebruik van staal is dat het je woning een moderne, strakke look geeft. Dat kun je al voor elkaar krijgen door voor een stalen variant van enkele accessoires of meubilair te kiezen. Vooral stalen binnendeuren zijn dus helemaal in op dit moment. En als je in de binnendeuren glas zet, dan zorgt dat ook nog eens voor extra daglicht in je woning.

Een misverstand is dat het gebruik van staal in je interieur hoe dan ook zorgt voor een industriële look. Maar niets is minder waar: staal is te gebruiken voor élke look! Of je nou van minimalistisch, Scandinavisch, landelijk of modern houdt: met staal kun je eindeloos combineren en creëer je een unieke interieurstijl.

 

Tip: stalen taatsdeur

Als je nog een stapje verder wilt gaan en je huis nét dat beetje extra wil geven, kies dan voor stalen taatsdeuren. Een taatsdeur is een deur waarbij de scharnieren aan de boven- en onderkant zitten. Oftewel: de deur zit vast aan het plafond en de vloer. Er is dus geen deurkozijn nodig. Het mooie hiervan is dat het daarom naar binnen én naar buiten kan draaien. Daarnaast opent een taatsdeur anders dan een gewone deur, wat een extra futuristische feel geeft.  

 

Voordelen van staal in je woning

Staal is een heel duurzaam materiaal. Dat is een van de grootste voordelen van dit materiaal. Het kan dus jaren mee. Heb je kleine kinderen of een huisdier dat graag aan deuren krabt? Geen probleem. Staal is bijna niet kapot te krijgen. Tenminste, het is in ieder geval een stuk sterker en robuuster dan materialen zoals hout en plastic. Bovendien is het ook makkelijk schoon te houden. Ook wel zo handig als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Doekje erover en klaar! En van roest is er ook geen sprake, omdat staal roestvrij materiaal is. 

 

Nadelen van staal in je interieur

Eén puntje wat wel belangrijk is om te noemen, is dat staal de omgevingstemperatuur overneemt. Als het dan buiten koud is en je hebt de thermostaat een tandje lager gezet, dan is het wel fris thuiskomen als je veel staal gebruikt in huis. Houd hier dus rekening mee. 

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *