Systeemwanden plaatsen, waar moet je allemaal rekening mee houden?

Je huis verbouwen brengt veel denkwerk met zich mee. Dit geldt voor zowel kleine als grote klussen. Zo ook voor het plaatsen van scheidingswanden. Een veel voorkomend type scheidingswand is de systeemwand. Dit type wand wordt veelal in kantoorpanden gebruikt en door middel van klikbare wanden kan je een grote ruimte opdelen in kleinere ruimtes. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het plaatsen van dit type wand?

 

Welk type systeemwand wil je?

Er zijn vele verschillende type systeemwanden. Zo kan je kiezen uit dichte panelen (vaak gipsvinyl platen), glazen wanden of een mooie combinatie van beide. Ook kan ervoor gekozen worden om beide type wanden toe te passen binnen een grote ruimte. Een ruimte helemaal dichtmaken al zijnde een stilteruimte en een andere ruimte helemaal voorzien van glasplaten. Hierin valt te variëren.

 

Laat het goed berekenen

De meeste systeemwanden zijn prefab, dit houdt in dat ze van tevoren worden gemaakt. Er moet goed berekend en gemeten worden wat de hoogte en breedte is van de ruimtes. Wanneer de wanden zijn gemaakt is het enkel een kwestie van plaatsen. Dit geeft alvast een groot voordeel aangezien dit minimaal troep en restafval veroorzaakt bij jou thuis. Een ander groot voordeel is dat ze snel klaar zullen zijn met het plaatsen van.

 

Wat zijn de voordelen?

Hierboven al een aantal voordelen zijn besproken, echter zijn er nog meer. Hieronder staan nog een aantal voordelen opgesomd.

  • Makkelijk te plaatsen
  • Makkelijk te verplaatsen
  • Gemakkelijk te vervangen
  • Altijd mogelijk om bij te plaatsen
  • Hoge geluidsisolerende waardes
  • Je kan makkelijk de ruimte indelen hoe jij het wilt
  • Geïntegreerde kozijnen en deuren

 

Conclusie

Systeemwanden zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn er wanden van gipsvinyl, wat inhoudt dat het een dicht paneel is. Daarnaast zijn er ook glazen  wanden om een open ruimte te creëren. De wanden zijn er makkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Dit tezamen met de hoge geluidsisolerende waarde maakt dit type wand een van de meest voorkomende wanden in vele kantoren.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *