Veilig wonen dankzij deze tips

Wist je dat een goed slot op de deur lang niet altijd voldoende is om inbrekers buiten je woning te houden? Inbrekers gebruiken moderne inbraakmethodes en professioneel gereedschap om een deur open te breken. Combineer een goed slot met een alarmsysteem en bijvoorbeeld beveiligingscamera’s aan de gevel. Op deze pagina lees je meer over de verschillende opties om je woning veiliger te maken. Houd er hierbij rekening mee, dat een inbraak nooit helemaal te voorkomen is. 

Start met het juiste slot op de deur 

De basis van een veilige woning wordt gevormd door een stevig slot op de deur. Kies bijvoorbeeld voor een cilinderslot met anti-kerntrekbeveiliging. Al jaren behoort kentrekken tot de populairste methodes om woningen binnen te dringen. Mocht je al een stevig cilinderslot zonder anti-kerntrekbeveiliging gebruiken, dan hoef je slechts de cilinder hiervan te vervangen. Anti kerntrek plaatsen is iets wat je door een slotenmaker kunt laten doen. Slotenmakers beschikken over de kennis en hulpmiddelen om een dergelijke verandering aan het slot door te voeren. 

Tip: kies altijd voor een slot met een goede beoordeling van de onafhankelijke stichting SKG. Deze stichting geeft sloten een beoordeling van één tot en met drie sterren. 

Kijk ook naar sloten voor je ramen 

Naast de sloten voor deuren, is ook het gebruik van de juiste sloten voor ramen belangrijk. Kies bij voorkeur voor een bijzetslot. Deze bijzetsloten worden in verschillende varianten aangeboden. Het maakt dat het ene slot geschikter zal zijn voor de beveiliging van je ramen, dan het andere. Kies bijvoorbeeld voor een insteekslot, wanneer je een relatief dik raamkozijn hebt. Een insteekslot is veiliger dan een oplegslot. Het verschil is echter dat een oplegslot op vrijwel ieder raam gemonteerd kan worden. Bij een insteekslot kan dit alleen wanneer het kozijn hier dik genoeg voor is. 

 

Combineer een slot met een alarmsysteem 

Combineer een slot op de deur met een alarmsysteem in huis. Een alarmsysteem kun je samenstellen op basis van de risico’s die je thuis loopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kans op een inbraak via een plat dak of een regenpijp. Je ondervangt een dergelijk risico door thuis gebruik te maken van bewegingssensoren. Ook het gebruik van magneetcontacten kan interessant zijn, wanneer de beveiliging rond ramen en deuren niet optimaal is. 

Tip: overweeg om het alarmsysteem te koppelen met een externe alarmcentrale. Let wel, het gaat hierbij niet om de alarmcentrale van de politie. Vanuit de alarmcentrale kan hulp worden ingeschakeld. 

Hang beveiligingscamera’s aan de gevel 

Maak de beveiliging van je woning compleet, door de sloten en het alarmsysteem te combineren met beveiligingscamera’s. Deze camera’s schrikken inbrekers vaak op voorhand al af. Ze willen niet op beeld worden vastgelegd. Op het moment dat ze de camera’s zien hangen is het vaak al te laat en kiezen ze eieren voor hun geld. Er zijn woningen zonder beveiligingscamera, welke zodoende een makkelijker doelwit vormen. 

 

Tip: vind je beveiligingscamera’s te duur? Ook dummycamera’s kunnen helpen om inbrekers af te schrikken. Deze zijn aanzienlijk goedkoper en niet minder effectief. 

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *