Vijf tips voor het maken van een tuinontwerp

Een tuin ontwerpen doe je niet elke dag. Het is best lastig voorstellen wat jouw ideale tuin is. Toch denk je bij een tuinontwerp na over wat jij belangrijk vindt en graag terugziet in de buitenruimte. Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? Met onderstaande vijf tips maak je van je tuin een fijne en comfortabele plek.

1. Selecteer de juiste beplanting

Bij het maken van een tuinontwerp neemt beplanting een belangrijke plaats in. Je denkt na over de vorm van beplanting die je aanspreekt. Kies je voor kleurrijk, wil je vlinders en bijen in je tuin of gaat je voorkeur juist uit naar een onderhoudsvrije buitenruimte? Doe daarom inspiratie op via verschillende magazines en blogs over tuinieren en schrijf op naar welke bomen, planten en bloemen je voorkeur uitgaat.

2. Een fijne plek voor kinderen

Voor kinderen moet er in een tuin iets te beleven zijn. Ben je ouder of verzorger van opgroeiende kids en stimuleer je ze graag om buitenactiviteiten te ondernemen? Maak je tuin kindvriendelijk en zorg dat er ruimte is voor een zandbak en/of klimtoestellen. Een schommel zorgt ook altijd voor uren speelplezier. Monteer de schommel aan een pergola en combineer dit met prachtige beplanting.

3. Ga voor mooie bestrating

Een tuinontwerp is pas compleet wanneer er ook aandacht is voor de bestrating. Ga je voor sierbestrating of wil je met stenen juist een erfscheiding creëren? Het is belangrijk dat straatwerk aan de juiste eisen voldoet. Denk daarom na over het legpatroon, de kleur en materiaalkeuze. Daarnaast wil je bestrating eenvoudig schoon kunnen maken om langer te genieten in je tuin.

4. Kom tot rust op het terras of aan een vijver

Houd je van een drankje aan het water of organiseer je tijdens warme zomeravonden graag een barbecue voor familie en vrienden? Overweeg of een vijver in jouw tuinontwerp wenselijk is. Het is een aanrader wanneer je het heerlijk vindt om naar zwemmende karpers en andere vissen te kijken. Vergeet niet dat de juiste belichting van je vijver een fantastische blikvanger maakt. Geen vijver maar wel een steigerhouten terras? Er is van alles mogelijk!

5. Schaduw voor mens en dier

Hoe fijn is het om in de vroege ochtendzon te genieten van je eerste kopje koffie? Toch is ook zinvol om na te denken over voldoende schaduwrijke plekken. Bij het maken van een tuinontwerp kan je een pergola overwegen. Het is een natuurlijke manier om beschutting in de tuin creëren. Daarnaast is een overkapping ook prettig voor je huisdieren, want honden en katten kunnen slecht tegen de beklemmende zomerhitte.

Hulp of advies nodig? Doe een beroep op een tuinspecialist

Ga je op korte termijn je tuin onder handen nemen? Laat je tuinontwerp beoordelen door een specialist en schakel een professioneel hoveniersbedrijf in om je dromen te verwezenlijken. Op die manier verzeker jij je van een tuin waar je jarenlang plezier aan beleeft! Je kunt ook kiezen voor een tuin ontwerp laten maken. Dan weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *