Waarom buitenzonwering een must is komende zomer!

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent hete dagen en warme nachten. Overdag staat de zon op je woning of kantoor en in de nacht koelt het amper af. Zeker als je wat verder van de zee af woon, bijvoorbeeld in het Twentse Enschede, loopt de temperatuur in de zomer hoog op. Zonwering is een uitstekende oplossing voor dit probleem, en buitenzonwering in het bijzonder. De zonwering vangt de zonnestralen en dus de bijkomende warmte op. Heb je zonwering achter het glas dan heeft het minder effect, de warmte is dan al binnen.

Diversiteit aan buitenzonwering

Als het gaat om zonwering voor aan de buitengevel dan is er een ruime keuze. Voor woningen in de jaren-30 stijl zijn er shutters en markiezen beschikbaar. Dit zijn houten luiken en mooi geplooide/gebogen zonneschermen en hebben een authentieke uitstraling. Meer moderne opties zijn screens, rolluiken en uitvalschermen die je bij kantoren en nieuwbouw veelal ziet. Deze zijn minder sierlijk, maar zeker niet minder effectief in het buiten houden van de hitte.

Meer voordelen van een koele omgeving

Warmte kost energie! Het menselijk lichaam houdt zichzelf de hele dag op temperatuur, ook als je slaapt. Je slaapt beter en wordt fitter wakker, hierdoor kun je ook op warme dagen binnen actief bezig zijn. Op het werk kun je je beter concentreren als de temperatuur op een goed niveau is. Natuurlijk is het mogelijk om met airconditioning en ventilatiesystemen de temperatuur te regelen, maar het zorgt voor een stijging van je stroomverbruik. Zonwering is een eenmalige investering die een lange tijd mee gaat en waar je maandelijkse lasten niet van stijgen.

Wil je eens kijken welke mogelijkheden passen bij je eigen huis, of wil je je leidinggevend op je werk overtuigen om je hete werkplek te verbeteren. Kijk eens bij B2 Zonwering voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *