Waarom de Rooker collectie perfect in jouw interieur past

Wie van een opvallende interieurstijl houdt, komt al snel uit bij art deco. Maar ook als je juist van een opvallende tinten hier en daar in je woning houdt ben je vast bekend met deze stijl. Je kunt er voor kiezen om je hele huis in te richten met deze stijl, maar velen vinden het juist mooier om slechts een paar art deco meubels te plaatsen. Een bekend art deco meubel is de Rooker collectie. In dit artikel leggen we je uit waarom de Rooker collectie perfect in jouw interieur past als je van deze stijl houdt. Nog niet bekend met Rooker? We leggen je ook uit waarin deze collectie zich kenmerkt.

 

Het begin van de art deco stijl

Allereerst even terug naar het begin van de art deco stijl waar de Rooker collectie toe behoort. Voor de oorsprong van art deco moeten we even helemaal terug naar het begin van de 20e eeuw. De in die tijd vernieuwende stijl dankt zijn naam aan de grote internationale expositie in Parijs (1925), de ‘Exposition des Arts Décoratifs et Industriels Modernes’. Hier staat de moderne decoratieve kunst centraal. De expositie is een heel groot succes en de art deco wordt de eerste internationaal georiënteerde totaalstijl. 

 

Kenmerken van de art deco Rooker collectie

Orde, kleur, geometrie zijn drie woorden die het beste de wereld van art deco meubels definiëren:

 

  • Geometrische ontwerpen
  • Strakke en eenvoudige vormgeving
  • Abstract vormen
  • Fel, helder kleurgebruik: rood, zwart, zilver. Of juist hardgroen, oranje en turquois

 

Rooker collectie van ontwerper Walter Wuis

De collectie van ‘Rooker’ komt van de hand van ontwerper Walter Wuis. De naam ‘Rooker’ is afgeleid van de oude rookstoelen van vroeger. De art deco meubels van Walter Wuis doet je hier namelijk aan denken. Elke Rooker bank en fauteuil heeft zo zijn eigen kenmerkende details en staan ze garant voor comfort. Ideaal voor thuis maar ook op kantoor kun je ze prima gebruiken. Daarbij kun je je favoriete meubel op maat laten maken. Of ga voor de Rooker elementenbank, waarbij je mooi kunt combineren met verschillende stijlen. 

 

Combineer de Rooker collectie met andere stijlen in je interieur

Art deco en dus de Rooker collectie is dus echt perfect voor ieders interieur en ook prima te combineren met andere stijlen. Heb je strakke houten kasten en tafels in je woning? Dan kun je die echt prachtig combineren met kleurrijke art deco meubels van Rooker. Bijvoorbeeld een opvallende fauteuil. Je kunt hiermee de ruimte net wat extra’s meegeven zonder dat het te uitbundig wordt. Als uitbundig wel je stijl is, kun je je hart natuurlijk ophalen bij de art deco stijl. Een bank met fauteuil en nog een prachtig vloerkleed met zigzag patroon erop of een stel kleurrijke kussens voor op die bank.

Waarom de Rooker elementenbank perfect past in jouw interieur
Wat zeker perfect gaat passen in jouw interieur uit de Rooker collectie is de Rooker elementenbank. Om twee redenen: je kunt zelf je bank samenstellen en je kunt ook zelf de grootte bepalen, door meer of minder elementen toe te voegen. Daardoor past de Rooker bank ook in kleine woningen. Aan weerskanten kun je de bank ‘afsluiten’ door middel van een element toe te voegen met slanke armleuningen. Doordat de armleuningen slank zijn, behoud je ook hier meer zitruimte.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *