Wat is beter? Een aluminium buitendeur of houten buitendeur?

Overweeg je om een nieuwe buitendeur te kopen, maar vind je het lastig om een keuze te maken tussen een aluminium deur of een houten deur? Dan is dit artikel iets voor jou. We gaan namelijk in op de verschillen tussen de twee soorten deuren zodat je hopelijk iets makkelijker een keuze kunt maken.

Waarom kiezen voor een aluminium buitendeur?

Een aluminium buitendeur biedt als voordeel dat je in principe geen onderhoud aan de deur hoeft te plegen. Daardoor bespaar je flink op de schilderkosten, helemaal als je een houten deur zou hebben en besluit om het werk uit te besteden.

Daarnaast ziet een aluminium buitendeur er zeer stijlvol uit en heb je enorm veel mogelijkheden met betrekking tot de vormgeving. Denk bijvoorbeeld aan de vormgeving van de ramen. Verder zijn aluminium deuren beter bestand tegen kromtrekken dan een deur van hout. Bovendien zetten de deuren niet uit, waardoor je minder snel last hebt van tocht en kou dan bij een houten deur het geval is.

Waarom kiezen voor een houten buitendeur?

Een houten buitendeur geeft je woning een landelijke en natuurlijke uitstraling. Bovendien is hout eenvoudig over te schilderen als je de deur een nieuwe kleur wilt geven. Een houten buitendeur is bovendien een stuk goedkoper dan een deur van aluminium. 

Voor onder de € 1.000,- kun je meestal al een redelijk goede houten deur kopen. Bij een aluminium buitendeur moet je al snel denken aan een paar duizend euro.

Hoewel een houten deur uitzet en krimpt naargelang de weersomstandigheden kun je meer of minder last krijgt van tocht en kou. Met tochtstrips kun de overlast beperken. Het is een extra klusje en tochstrips zijn misschien niet de mooiste oplossing. Maar je ziet de strips alleen zitten als je deur opent.

Conclusie: beide deuren zijn goed: weeg de voor- en nadelen voor jezelf af

Zoals je inmiddels begrijpt is onze conclusie dat zowel houten deuren als aluminium deuren hun eigen voor- en nadelen hebben. Waar het om gaat is welke deur op basis van de voor- en nadelen het beste bij jouw wensen past.

Nog even dit: garagedeuren met bijpassende aluminium buitendeur

Wat uitstraling betreft is het goed om te weten dat het merk Hörmann een productlijn met kwalitatief hoogstaande aluminium buitendeuren op de markt heeft gebracht. Daarnaast zijn er Hörmann garagedeuren leverbaar. Hierdoor kun je de voordeur en de garagedeur qua uitstraling mooi op elkaar laten aansluiten.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *