Wat komt allemaal kijken bij een verhuizing?

Een periode waarin je bezig bent naar het verhuizen naar je nieuwe huis is een drukke periode. De kans is groot dat je een aantal dingen over het hoofd ziet in deze periode, maar die zeker niet vergeten mogen worden. Het doorgeven van je verhuizing aan bepaalde bedrijven en personen , het vervoeren van je spullen en het kopen van nieuwe spullen voor in je huis.

Doorgeven van je verhuizing

Het doorgeven van je verhuizing is erg belangrijk. Bij de tandarts of huisarts bijvoorbeeld. Het is vervelend als je naar de huisarts moet, maar blijkt dat je ingeschreven staat bij de huisarts in je oude woonplaats, 100km van je nieuwe huis vandaan. Hetzelfde geld natuurlijk voor de tandarts. Het is ook handig om bij de verzekering, bank of belastingdienst je adreswijziging door te geven. Het is onhandig als al de post die je van deze instanties krijgt op de mat komt te liggen van je oude huis. Je kan hierdoor zomaar een betalingsachterstand krijgen. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Het is daarom noodzakelijk om je verhuizing door te geven.

Het vervoeren van spullen

Het is ook goed om van te voren na te denken over het vervoeren van de spullen naar je nieuwe huis toe.  Hierdoor weet je of je een verhuisbus moet huren of niet. Een grote bank, een bed of een tafel zal niet snel in je auto passen. Tenzij je natuurlijk een vriend of kennis hebt met een grote bus, dit scheelt weer geld.

Kopen van nieuwe spullen

Je wil waarschijnlijk niet alle spullen van je oude huis meenemen. Het is wel zo fijn om nieuwe spullen te kopen, als je het geld hier natuurlijk voor hebt. Je kan er voor kiezen om naar een woonboulevard te gaan en hier de spullen te kopen. Je kan er ook voor kiezen om tweedehands spullen te kopen. Tweedehands spullen kunnen vaak nog steeds van hele goede kwaliteit zijn en kosten een stuk minder geld.

Post Author: T-meubeltje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *