Wat kun je doen als je jezelf hebt buitengesloten?

Kom je er thuis achter, dat je de sleutel van de voordeur vergeten bent? In het meest gunstige geval heb je een reservesleutel bij de buurvrouw liggen, of kun je wachten tot je partner arriveert. Het kan echter ook voorkomen dat je geen reservesleutel hebt. Hoe kom je in zo’n geval toch je woning binnen? Bij voorkeur zonder het slot in de deur te beschadigen. Het moeten vervangen van het slot brengt mogelijk onnodig hoge kosten met zich mee. Welke stappen kun je zetten om de gesloten deur zelf te openen? In dit artikel lees je er meer over. Een slotenmaker uit Eindhoven geeft hierbij advies over de wijze waarop een gesloten slot alsnog geopend kan worden. 

Deur openen door te flipperen 

Een van de methodes om een gesloten deur te openen zonder sleutel is flipperen. Het is een inbraakmethode die al jaren gebruikt wordt door (beginnende) inbrekers. Voor flipperen heb je slechts een stukje stevig plastic nodig. Dit kan een oud pasje zijn, maar bijvoorbeeld ook een stukje van een plastic fles. Flipperen werkt alleen, wanneer je de deur nog niet op slot gedraaid hebt. Mogelijk trok je de deur achter je dicht toen je boodschappen wilde halen, maar vergat je de sleutel mee te nemen. 

Sleutel uit het slot duwen en opvangen 

Wanneer de sleutel van de deur nog in het slot zit, kun je proberen deze hieruit te drukken. Dit doe je bijvoorbeeld met een andere sleutel, of door met een naald in het slot te steken. Leg voor je start een krant of een los vel papier onder de deur. Met het papier kun je proberen de sleutel onder de deur door naar je toe te trekken, als je deze succesvol uit het slot hebt gedrukt. Pas op dat de cilinder van het slot niet beschadigd raakt! Het vervangen van een cilinder kan lastig en duur zijn. 

Spoedslotenmaker inschakelen voor hulp 

De meest eenvoudige manier om weer binnen te komen als je de sleutel van de deur vergeten bent, is het inschakelen van de slotenmaker. Wist je dat slotenmakers normaliter 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar zijn? Zo kun je ook in de avond en bijvoorbeeld het weekend op hulp rekenen. Wel zo’n fijn idee, als je na een avond stappen merkt dat je de sleutel verloren of vergeten bent. Vraag vooraf altijd een indicatie van de kosten op, om te voorkomen dat je te veel betaalt voor het openen van de deur. 

Sleutel uit het slot halen via de brievenbus 

Over het algemeen wordt het sterk afgeraden om de sleutel in het slot te laten zitten of deze rond de deur op te hangen. Inbrekers kunnen via de brievenbus proberen de sleutel uit de woning te hengelen. Wanneer dit hen lukt, is het kinderlijk eenvoudig om de woning binnen te komen zonder inbraakschade aan te richten. Mocht je de sleutel toch in het slot laten zitten, dan kan het bij een buitensluiting de oplossing voor je zijn! Probeer de sleutel zelf uit het slot te hengelen. 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *