Zelf een modern bureau maken

Stap 1: het bureaublad

Het bureaublad maken we van een plaat MDF. Om te beginnen zaag je de MDF-plaat af op de juiste maat voor jou. Dit is je bureaublad. Vervolgens zaag je het randje aan de voor- en zijkanten in verstek ongeveer 45 graden. Zag vervolgens een strook van 18 centimeter. Lijm de strook tegen de plaat met houtlijm. Gebruik tape om het strak aan elkaar te zetten. Verwijder de tape als de lijm is opgedroogd. Haal de overtollige lijm weg met schuurpapier.

Stap 2: een staander

Als je wilt, kun je een staander maken om papieren, je laptop of iets anders tegenaan te zetten. Zaag een stuk van de MDF plaat af op de lengte van je bureau van 7 centimeter breed en 17 centimeter hoog. De randen zaag je op de punten waar ze bij elkaar komen af op 35 graden. Gebruik tape en houtlijm om alles strak op elkaar te zetten. Verwijder de tape als de lijm is opgedroogd. Haal de overtollige lijm weg met schuurpapier. Je kunt ook stopcontacten in de staander monteren zodat je je laptop of telefoon makkelijk kunt opladen.

Stap 3: de zijkanten.

Nu gaan we de zijkanten van het bureau maken. Zaag weer een MDF plaat af op maat. Maak de zijkanten ongeveer 60 bij 75 centimeter groot. Maak in totaal vier van deze platen, 2 per kant. Zaag de kanten aan de voorkant in 45 graden verstek. De twee lange zijden zaag je ook in 45 graden verstek. Lijm de twee blokken aan elkaar. Gebruik tape en houtlijm om alles strak op elkaar te zetten. Verwijder de tape als de lijm is opgedroogd. Haal de overtollige lijm weer weg met schuurpapier.

Stap 4: houten frame

Voor de stevigheid van het bureau maak je een frame. Hiervoor gebruik je houten latjes en bevestigingsmateriaal. Bevestig de houten lat tegen de muur en de latjes aan elkaar met RVS Schroeven en RVS scharnieren.

 

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *