Zelf je keuken plaatsen? Houd hier rekening mee

Een nieuwe keuken is voor elk huis een mooie upgrade. Nieuwe kastjes, nieuwe oven, nieuwe koelkast, het ziet er allemaal prachtig uit. Maar het plaatsen ervan is geen kinderachtige klus en dus rijst de vraag: doe je het zelf, of laat je het doen? Voor de avonturiers die het zelf willen doen, hebben we een aantal tips.

Verwijder de oude keuken voorzichtig

Stap 1 bij het plaatsen van een nieuwe keuken, is het verwijderen van de oude. Dit is nog niet zo eenvoudig als het klinkt, want simpelweg de botte bijl hanteren is natuurlijk niet zo handig. Wat als je nog bepaalde onderdelen wilt gebruiken? Een keukenblad kan zeker nog een tweede leven krijgen en ook de kastjes hoeven niet een op een op de vuilstort gegooid te worden. Mocht je toch geen plannen hebben voor de oude keuken, regel dan een container. Deze staat voor je huis, hier kan je gelijk alles in gooien en aan het einde van de dag wordt de container weer opgehaald. Simpeler kan je het niet krijgen en je bent in een keer van alle bende af. 

 

Bereid je goed voor

Een nieuwe keuken plaatsen luistert nauw; elk keukenblok is haarfijn op elkaar afgestemd en het komt soms echt aan op de millimeter. Een goede planning is dan ook essentieel, want wie tijdens het plaatsen van de keuken ontdekt dat ze een centimeter tekort komen, baalt enorm. Een goede afwerking van de keuken is belangrijk, omdat je het anders altijd zult zien en dat is natuurlijk zonde. Bereid je dus goed voor, weet wat je kan verwachten en hou rekening met onverwachte dingen.

 

Plaats de keuken nauwkeurig

Als je de keuken plaatst, zorg er dan voor dat er niet teveel rommel om je heen ligt en wees nauwkeurig en voorzichtig. Nogmaals; een keuken plaatsen komt heel precies en elke millimeter telt. Leg een kleed neer waar de keukenonderdelen op komen te liggen voordat ze geplaatst worden. Het is delicaat spul dat echt niet mag beschadigen. En twijfel je of je geschikt bent om bepaalde handelingen uit te voeren? Vraag dan hulp. Dat kan iemand in je buurt zijn, maar ook een expert voor als je er echt niet uit komt.  

 

Wat zijn de voordelen van het zelf plaatsen van een keuken?

Een keuken plaatsen kost tijd en dat is iets wat een bedrijf altijd in rekening zal brengen. Manuren zijn gewoon duur en die bespaar je als je de keuken zelf plaatst. Het geld dat je hiermee bespaart, is soms wel tien procent van de volledige prijs van de keuken. Dat zijn serieuze bedragen en het loont dan ook zeker de moeite om het zelf te plaatsen, mits je beschikt over de juiste technische kennis. Daar komt bij dat je niet afhankelijk bent van de agenda van een monteur en de keuken kan plaatsen wanneer jij eraan toe bent. Dus zie je het zitten en beschik je over voldoende handigheid om een keuken zelf te plaatsen? Bespaar flink en ga je gang. Voor je het weet sta je vol trots te kijken naar jouw nieuwe keuken.

Post Author: happy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *